Risotto z przegrzebków z szafranem Danie główne średnie 5 min 45 minSkładniki: 120 g okrągłego ryżu do risotto 140 g przegrzebków (bez koralowców) 1 ząbek czosnku 1 pomidor 1 saszetka szafranu 1 kostka rosołowa 48 cl wody 2...
Zupa porowo-ziemniaczana w cieście francuskim Danie główne łatwe 45 min 45 minSkładniki: 1 ciasto francuskie 500 g ziemniaków 3 średnie pory 1 szalotka 1 kostka rosołowa masło sól pieprz woda 1 żółtko
Ryba w cieście francuskim ze szpinakiem i serem mozzarella Danie główne średnie 25 min 30 minSkładniki: 1 ciasto francuskie 1 filet z dorsza 300 g posiekanego gotowanego szpinaku 1 kulka mozzarelli 1 żółtko sól pieprz
Sezamowe skręty z ciasta francuskiego Przekąska łatwe 20 min 15 minSkładniki: 1 ciasto francuskie 3 łyżki sosu pomidorowego nasiona sezamu 1 jajko
Dziennik tiramisu (wyjaśnione krok po kroku) Desser średnie 1 hSkładniki: Ganache czekoladowy: 20 cl płynnej świeżej śmietany 200 g czekolady Krem mascarpone: 250 g mascarpone 10 cl płynnej śmietany (30% tłuszczu) 75 g...
Bezowe czapki świętego mikołaja Desser średnie 30 min 1 h 15 mSkładniki: 2 białka jaj 100 g cukru czerwony barwnik spożywczy 40 g białej czekolady 2 łyżki startego kokosa
Tarta z ciasta francuskiego z wiśniami Desser łatwe 25 min 40 minSkładniki: 2 ciasta francuskie 500 g wiśni bez pestek 25 g mąki kukurydzianej 50 g cukru sok z 1/2 cytryny 1 jajko
Słoneczna tarta waniliowo-czekoladowa Przekąski średnie 40 min 25 minSkładniki: Krem waniliowy: 25 cl mleka 2 żółtka 1 laska wanilii 60 g cukru 30 g mąki kukurydzianej 2 ciasta francuskie 75 g wiórków czekoladowych 1 żółtko
Vol-au-vent z malinami i mascarpone Desser średnie 40 min 20 minSkładniki: 2 ciasta francuskie 150 g serka mascarpone 200 g malin 1 laska wanilii 50 g cukru pudru 10 cl pojedynczej śmietany (30% tłuszczu) 1 jajko
Tartaletki z kwiatami jabłoni Desser łatwe 25 min 20 minSkładniki: 1 ciasto francuskie 2 jabłka 4 łyżeczki dżemu morelowego cukier puder
Pierś z kaczki i sos z kawałkami trufli Danie główne łatwe 15 min 30 minSkładniki: 2 piersi z kaczki 1 łyżka tłuszczu z kaczki 1 cebula 1 łyżka mąki 10 cl białego wina 20 cl wywaru z kurczaka 6 g połamanych trufli
Przepiórki z suszonymi śliwkami Danie główne łatwe 15 min 20 minSkładniki: 2 przepiórki 150 g suszonych śliwek masło oliwa z oliwek sól pieprz
Verrines z musem z buraków i rukoli Przekąska łatwe 30 min 5 minSkładniki: Krem z buraków : 100g mascarpone 200 g gotowanych buraków 8 cl pojedynczej śmietany Mus z rukoli : 60 g rukoli 15 cl pojedynczej śmietany (30%...
Jak zrobić domowe masło? Inny łatwe 30 minSkładniki: 20 cl płynnej śmietany o zawartości tłuszczu co najmniej 30% (na 125 g masła)
Jabłka księżnej (instrukcje krok po kroku) Side dish łatwe 20 min 30 minSkładniki: 700 g ziemniaków 60 g masła 3 żółtka sól pieprz
Łatwa czekoladowa markiza Desser łatwe 25 minSkładniki: 200 g ciemnej czekolady 150 g masła 4 jajka 75 g cukru 2 arkusze żelatyny migdały w płatkach
Tradycyjny kapłon z kasztanami Danie główne średnie 35 min 2 hSkładniki: 1 kapłon ważący około 3 kg 40 cl wywaru z kurczaka oliwa z oliwek Farsz : 300 g mielonej cielęciny 6 marchewek 1 pęczek pietruszki 1 cebula 1 ząbek...
Masło maître d'hôtel (proste i szybkie) Side dish łatwe 10 minSkładniki: 125 g miękkiego masła 8 gałązek pietruszki 1 łyżeczka soku z cytryny sól pieprz
Mendiants, czekoladki z suszonymi owocami Przekąski łatwe 30 minSkładniki: 200 g ciemnej czekolady orzechy laskowe orzechy włoskie migdały jagody goji starty kokos
Czekoladki nadziewane solonym masłem karmelowym i migdałami Przekąski średnie 1 hSkładniki: 70 g ciemnej czekolady 60 g solonego karmelu maślanego 30 g migdałów
Czekoladki z nadzieniem kokosowym w stylu bounty Przekąski średnie 1 hSkładniki: 70 g gorzkiej czekolady 60 g startego kokosa 60 g słodzonego mleka skondensowanego
Wegańskie serniki, wegański przepis od a do z Desser łatwe 30 minSkładniki: 200 g orzechów nerkowca (nieprażonych ani niesolonych) 200 g migdałów 150 g daktyli bez pestek 20 cl śmietanki kokosowej 1 łyżka oleju (kokosowego)...
Domowe czekoladki kinder schoko-bons Przekąski średnie 1 hSkładniki: 70 g mlecznej czekolady 60 g białej czekolady 1 łyżka praliny (pralina w proszku)
Podroby cielęce z smardzami Danie główne średnie 10 min 25 minSkładniki: 300 g podrobów cielęcych 1 szalotka 200 g smardzów 8 cl śmietany 1 łyżka mąki sól pieprz