Tarta czekoladowa Desser łatwe 15 min 20 minSkładniki: 1 kruche ciasto 1 jajko 60 g cukru 200 g czekolady 20 cl pojedynczej śmietany
Kwiaty francuskie z kiełbaskami Przekąska średnie 15 min 15 minSkładniki: 1 ciasto francuskie 4 kiełbaski strasburskie 1 jajko
Zupa krem z cukinii Pierwsze danie łatwe 10 min 20 minSkładniki: 500 g cukinii (świeżej lub mrożonej) 1 cebula 15 cl wody 1 kostka bulionowa masło 2 sery Kiri sól pieprz
Flan kokosowy Desser łatwe 20 min 45 minSkładniki: Na karmel : 70g cukru trochę wody Do kremu : 400 g słodzonego mleka skondensowanego 400 ml mleka kokosowego 75 g startego kokosa 3 jajka
Pieczone figi Desser łatwe 15 min 10 minSkładniki: 4 dojrzałe figi czekolada cukier masło miód proszek migdałowy
Ciasto królewskie z frangipane Desser łatwe 30 min 30 minSkładniki: 2 ciasta francuskie 150 g cukru 60 g zmiękczonego masła 3 jajka 125 g proszku migdałowego
Ciasto dyniowe Desser łatwe 30 min 45 minSkładniki: 1 kruche ciasto 600 g dyni 100 g brązowego cukru 20 cl śmietany 3 jajka masło
Zupa krem z grzybów Pierwsze danie łatwe 20 min 30 minSkładniki: 600 g pieczarek 1 cebula 50 cl pojedynczej śmietany sok z 1/2 cytryny 20 cl białego wytrawnego wina sól pieprz gałka muszkatołowa masło
Bruschetta z figami, parmezanem i szynką parmeńską Przekąska łatwe 10 min 10 minSkładniki: 4 kromki chleba kanapkowego oliwa z oliwek 4 plastry szynki parmeńskiej wiórki parmezanu 2 dojrzałe figi kilka liści bazylii
Zupa krem z dyni Pierwsze danie łatwe 15 min 30 minSkładniki: 800 g dyni 1 cebula 20 cl pojedynczej śmietany sól pieprz gałka muszkatołowa
Roladki z łososia z kozim serem i szparagami Przekąska łatwe 20 minSkładniki: 6 plastrów wędzonego łososia 200 g świeżego sera koziego, takiego jak Chavroux 4 zielone szparagi (ugotowane) nasiona sezamu
Rożki z ciasta francuskiego z łososiem i szczypiorkiem Przekąska łatwe 40 min 15 minSkładniki: Na 8 rożków : 1/2 ciasta francuskiego 125 g serka śmietankowego 1 plaster wędzonego łososia sól pieprz szczypiorek 1 żółtko
Makaroniki z foie gras i quenelles Przekąska łatwe 15 min 12 minSkładniki: 4 duże quenelles soufflées 100 g foie gras pieprz
Dorsz w sosie śmietanowym, tradycyjny portugalski przepis Danie główne średnie 30 min 35 minSkładniki: 700 g odsolonego dorsza 600 ml mleka 1 cebula 2 łyżki mąki 1 kg ziemniaków 200 ml śmietany 200 g startego sera sól pieprz oliwa z oliwek
Serniki solone z łososiem Pierwsze danie łatwe 25 minSkładniki: 6 plastrów wędzonego łososia 300 g serka śmietankowego (Philadelphia lub St Moret) 250 g sera ricotta 100 g herbatników aperitif (typu Tuc) 80 g...
Choinki z ciasta francuskiego z pesto na świąteczny aperitif Przekąska łatwe 15 min 15 minSkładniki: 1 ciasto francuskie pesto pesto rosso
Tarta tatin z ziemniakami i serem cantal Danie główne łatwe 25 min 25 minSkładniki: 1 kg ziemniaków 400 g sera Cantal 1 kruche ciasto suszona pietruszka sól pieprz
Mini tarty z foie gras Pierwsze danie łatwe 25 minSkładniki: 4 plastry foie gras 4 plastry piernika 3 złote jabłka 50 ml bursztynowego rumu 10 g cukru sól pieprz mieszanka 4 przypraw (cynamon, pieprz, gałka...
Polędwiczki wieprzowe w cieście francuskim, krok po kroku Danie główne łatwe 15 min 35 minSkładniki: 1 ciasto francuskie 1 filet mignon (400 g) 2 plastry szynki 100 g startego sera sól pieprz żółtko
Latte z przyprawą dyniową Drink łatwe 15 min 20 minSkładniki: Puree z dyni : 300 g dyni masło 2 łyżki cukru 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej Na 2 kawy latte:...
Ciasto portugalskie z herbatników, bolo de bolacha Desser łatwe 1 hSkładniki: 75 suchych herbatników (okrągłych, bolacha maria) 250 g miękkiego masła 250 g cukru 3 żółtka 200 ml kawy 1 łyżeczka cukru
Las gachas, krem andaluzyjski z zielonym anyżem i cynamonem Desser łatwe 20 minSkładniki: 1 litr mleka 1 laska cynamonu skórka z 1/2 nieobrobionej cytryny oliwa z oliwek 1 łyżeczka zielonego anyżu 3 łyżki mąki 3 łyżki cukru 1 kawałek...
Wegańskie babeczki z ogórkiem i hummusem Przekąska łatwe 10 minSkładniki: 1 ogórek 200 g hummusu papryka nasiona sezamu
Tarta z camembertem i jabłkami Danie główne łatwe 30 min 25 minSkładniki: 1 ciasto francuskie 1 camembert 3 jabłka 50 g łuskanych orzechów włoskich 1 łyżka musztardy sól pieprz masło