Krokiety z białej fasoli
zagłosuj teraz
Masz puszkę białej fasoli i nie wiesz, co z nią zrobić? Zamiast wrzucać ją na patelnię, wypróbuj nasz przepis na krokiety. Łatwe i zabawne, pokochają je młodzi i starsi ;-) Świetny sposób na zachęcenie całej rodziny do jedzenia roślin strączkowych!
Składniki
4
Materiały
- Maszynka do mielenia mięsa
- Łyżeczki do kawy
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania15 min
Umieść wszystkie składniki (z wyjątkiem oleju) w misce maszynki do mielenia mięsa i zmiksuj.
Rozgrzej olej na patelni. Za pomocą małej łyżki nabierz trochę mieszanki fasoli i uformuj małe quenelle. Przelewaj mieszankę z jednej łyżki na drugą, dobrze zgarniając, aż quenelle stopniowo się uformuje.
Umieść uformowane quenelle bezpośrednio w gorącym oleju. Powtarzaj czynność, aż do wyczerpania mieszanki (uważając, aby dokładnie usmażyć quenelle).
Delikatnie odwróć quenelle; powinny być lekko zrumienione. Zdejmij je z patelni i umieść na papierze absorbującym.
A teraz krokiety z białej fasoli są gotowe!
Obserwacje
Biała fasola: jeśli nie używasz gotowanej fasoli, możesz dodać przyprawy, takie jak kminek, aby urozmaicić smak krokietów.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 117Kcal
- Węglowodany: 14.9g
- Tłuszcze: 2.8g
- Tłuszcze nasycone: 0.4g
- Białka: 5.7g
- Błonnik: 4.1g
- Cukry: 0.8g
- ProPoints: 3
- SmartPoints: 3
Informacje żywieniowe za 1 porcję (65g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis