Fondant z czekolady i czerwonej fasoli - bezglutenowy / bez laktozy
zagłosuj teraz
Aby uzyskać zdrowy, wysokobiałkowy deser, wybierz fondant z czekolady i czerwonej fasoli! Fasola jest pełna białka roślinnego! Niezależnie od tego, czy jesteś sportowcem, czy nie, nie wahaj się używać ich w swoich przepisach na przekąskę przed sportem lub przerwę w ciągu dnia. Zapewniamy, że nie będą one wyczuwalne. Wręcz przeciwnie, nadadzą one zdrowemu deserowi dodatkową miękką konsystencję. Deser, który jest również bezglutenowy i beztłuszczowy. Dowód na to, że można sobie dogadzać bez przekraczania licznika kalorii ;-)
Składniki
10
Materiały
- Mieszadło
- Forma kwadratowa 20 cm
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania15 min
Umieść odsączoną fasolę, cukier i olej kokosowy w misce blendera. Dokładnie zmiksuj.
Rozpuść czekoladę i dodaj do niej purée z czerwonej fasoli.
Na koniec dodaj roztrzepane jajka i dobrze wymieszaj.
Wlej masę do wysmarowanej masłem formy i piecz przez 15 minut w temperaturze 180°C.
I voilà, twój fondant z czerwonej fasoli jest gotowy!
Obserwacje
Olej kokosowy: można go zastąpić innym olejem o neutralnym smaku (słonecznikowym, rzepakowym itp.).
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 190Kcal
- Węglowodany: 20.5g
- Tłuszcze: 9.1g
- Tłuszcze nasycone: 4.2g
- Białka: 5g
- Błonnik: 3.3g
- Cukry: 14.9g
- ProPoints: 5
- SmartPoints: 8
Informacje żywieniowe za 1 porcję (67g)
Atrybuty
Można zamrozić
przeciw marnowaniu
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:




Oceń ten przepis