Wegetariański burger z czerwonej fasoli
zagłosuj teraz
Co powiesz na wegetariańską wersję naszego burgera? Nie martw się, nadal będziesz mógł cieszyć się dobrym stekiem, ale bez najmniejszego śladu mięsa ;-) Dowiedz się więcej poniżej ↓
Składniki
2
Do steków wegetariańskich :
Na burgery :
Materiały
- Rozdrabniacz elektryczny
Przygotowanie
Czas przygotowania25 min
Gotowania15 min
Umieść odsączoną fasolę, obrany czosnek i cebulę oraz odrobinę wody w misce rozdrabniacza. Dobrze zmiksuj.
Umieść w misce i dodaj wszystkie pozostałe składniki. Dobrze wymieszaj.
Rozgrzej trochę oleju na patelni (więcej niż użyłbyś do zwykłych mielonych steków). Umieść 2 garście pasty fasolowej na patelni i z grubsza uformuj steki.
Gotuj przez około 8 minut na średnim ogniu. Jeśli stek nie jest dobrze ugotowany, nie będzie się trzymał. Odwróć i gotuj przez kolejne 5 minut.
Cebulę pokrój w cienkie paski, a pomidora i korniszony w plasterki.
Przekrój bułkę burgerową na pół i opiecz jej wnętrze na rozgrzanej patelni. Odłóż na bok.
Weź dolną część bułki do burgera i posmaruj ją odrobiną musztardy. Dodaj trochę ketchupu i połóż na wierzchu plasterek cebuli.
Umieść steki wegetariańskie na wierzchu.
Na wierzchu ułóż plaster sera, a następnie plaster pomidora i plaster korniszona.
Udekoruj 2 czystymi liśćmi sałaty i połóż na wierzchu bułkę z burgerem. Użyj drewnianego szpikulca, aby przytrzymać burgera.
A teraz twój wegetariański burger jest gotowy!
Obserwacje
Rośliny strączkowe: można użyć dowolnego rodzaju roślin strączkowych (ciecierzyca, fasola itp.).
Przyprawy: Tutaj znów niech przemówią Twoje kubki smakowe! Dodaj wybrane przyprawy i przyprawy, aby uzyskać spersonalizowany efekt ;-)
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 567Kcal
- Węglowodany: 73.6g
- Tłuszcze: 17.9g
- Tłuszcze nasycone: 10.7g
- Białka: 21.4g
- Błonnik: 10.4g
- Cukry: 9.8g
- ProPoints: 15
- SmartPoints: 19
Informacje żywieniowe za 1 porcję (311g)
Sprzęt do gotowania
Płyta grzewcza
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:



Oceń ten przepis