Wegetariański burger z czerwonej fasoli
zagłosuj teraz
Co powiesz na wegetariańską wersję naszego burgera? Nie martw się, nadal będziesz mógł cieszyć się dobrym stekiem, ale bez najmniejszego śladu mięsa ;-) Dowiedz się więcej poniżej ↓
Składniki
2
Do steków wegetariańskich :
Na burgery :
Szacowany koszt: 2.18Euros€ (1.09€/porcja)
Materiały
- Rozdrabniacz elektryczny
Przygotowanie
Czas przygotowania25 min
Gotowania15 min
Umieść odsączoną fasolę, obrany czosnek i cebulę oraz odrobinę wody w misce rozdrabniacza. Dobrze zmiksować.
Umieścić w misce i dodać wszystkie pozostałe składniki. Dobrze wymieszać.
Rozgrzej trochę oleju na patelni (więcej niż użyłbyś do zwykłych mielonych steków). Umieść 2 garście pasty fasolowej na wierzchu i z grubsza uformuj steki.
Gotować przez około 8 minut na średnim ogniu. Jeśli stek nie jest ugotowany, nie będzie się trzymał razem.
Odwróć i gotuj przez kolejne 5 minut.Cebulę pokroić w cienkie paski, a pomidora i korniszony w plasterki.
Przekroić bułkę burgerową na pół i opiec jej wnętrze na rozgrzanej patelni. Odłożyć na bok.Weź dolną część bułki do burgera i posmaruj ją odrobiną musztardy. Dodaj trochę ketchupu i połóż na wierzchu plasterek cebuli.
Umieść steki wegetariańskie na wierzchu.
Na wierzchu ułożyć plaster sera, a następnie plaster pomidora i plaster korniszona.
Udekoruj 2 czystymi liśćmi sałaty i połóż na wierzchu bułkę z burgerem. Użyj drewnianego szpikulca do przytrzymania burgera.
A teraz twój wegetariański burger jest gotowy!
Obserwacje
Rośliny strączkowe: można użyć dowolnego rodzaju roślin strączkowych (ciecierzyca, fasola itp.).
Przyprawy: Tutaj znów niech przemówią Twoje kubki smakowe! Dodaj wybrane przyprawy i przyprawy, aby uzyskać spersonalizowany efekt ;-)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!