Krokiety z brokułów
					zagłosuj teraz
						
			
	            
                    
            Powszechnie wiadomo, że dzieci nie lubią brokułów... Cóż, w Ptitchef wymyśliliśmy przepis, który nie będzie im przeszkadzał ;-)
Składniki
		
			
			5
			
		
	
																		Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania20 min
 Gotuj różyczki brokuła we wrzącej wodzie przez około 10 minut. Gotuj różyczki brokuła we wrzącej wodzie przez około 10 minut.
 Odcedzić i zmiksować brokuły. Odcedzić i zmiksować brokuły.
 Dodaj bułkę tartą, parmezan, jajko, drobno posiekaną cebulę, sól i pieprz, a następnie dobrze wymieszaj. Dodaj bułkę tartą, parmezan, jajko, drobno posiekaną cebulę, sól i pieprz, a następnie dobrze wymieszaj.
 Uformuj krokiety, rolując masę w dłoniach. Umieść na blasze do pieczenia i posmaruj oliwą z oliwek każdą krokiet. Uformuj krokiety, rolując masę w dłoniach. Umieść na blasze do pieczenia i posmaruj oliwą z oliwek każdą krokiet.
 Piec przez 20 minut w temperaturze 180°C. Piec przez 20 minut w temperaturze 180°C.
 A teraz krokiety brokułowe są gotowe! A teraz krokiety brokułowe są gotowe!
Obserwacje
Brokuły: można zastąpić kalafiorem.
 
 Parmezan: jeśli nie masz parmezanu, ser Comté również się nada.
Odżywianie
            za 1 porcję / na 100 g
        
    
				 Kalorie: 102Kcal
			
		- Węglowodany: 5.8g
- Tłuszcze: 6.4g
- Tłuszcze nasycone: 1.9g
- Białka: 4.9g
- Błonnik: 0.9g
- Cukry: 1.1g
- ProPoints: 3
- SmartPoints: 3
Informacje żywieniowe za 1 porcję (54g)
		
					
		
			Sprzęt do gotowania
Płyta grzewcza
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
        



Oceń ten przepis