Magdalenas, hiszpańskie madeleines
Dlaczego nie zrobić sobie hiszpańskich madeleines na deser lub słodką przerwę? Miękkie w środku i chrupiące na wierzchu, sprawią, że rozpłyniesz się z rozkoszy!
Składniki
15
Materiały
- Forma do muffinów
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania20 min
- Umieść mąkę, cukier, sól i proszek do pieczenia w misce. Dodaj jajka i dobrze wymieszaj.
- Następnie dodaj olej i wymieszaj. Dodaj płynną śmietanę i ekstrakt z cytryny. Mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji.
- Masę przełożyć do foremek na muffinki wyłożonych małymi papierowymi papilotkami (lub wysmarowanych masłem).
Każdą magdalenkę posypać cukrem pudrem. - Rozgrzej piekarnik do 190°C, używając naturalnej konwekcji (nie wspomaganej wentylatorem) i piecz przez 20 minut.
- A teraz wasze magdalenki są gotowe!
Obserwacje
Aromaty: można użyć dowolnego - cytrynowego, waniliowego itp.
Nie piec w piekarniku z termoobiegiem, aby madeleine się nadymały.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 275Kcal
- Węglowodany: 27.8g
- Tłuszcze: 15.8g
- Tłuszcze nasycone: 3.3g
- Białka: 4.5g
- Błonnik: 1g
- Cukry: 14.1g
- ProPoints: 8
- SmartPoints: 11
Informacje żywieniowe za 1 porcję (74g)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis