Zespół Petitchef PL
Adèle Peyches
Redaktor naczelny, który nie może się doczekać zimy, aby jeść fondue! Pasjonatka gastronomii i zawsze w poszukiwaniu nowych kulinarnych perełek, najpierw studiowałam prawo, zanim wróciłam do swojej pierwszej miłości: smaku dobrych produktów i przyjemności dzielenia się przy stole :)
Mathieu Maggiore
Stażysta redaktor internetowy w Ptitchef! Co może być lepszego niż talerz makaronu z parmezanem? Nic, na pewno! Uwielbiam odkrywać i dzielić się artykułami o odżywianiu, aby dbać o Ciebie. Proszę, spożywaj je bez umiaru.
Eva Alberghetti
W Petitchef natychmiast zanurzyłam się w świecie przepisów i artykułów. Dzięki mojej pasji do gotowania (zwłaszcza pieczenia) i nieco szalonej wyobraźni, każdego dnia zdobywam nowe doświadczenia. Czasami popełniam kilka głupich błędów (roztargnienie nigdy nie jest daleko!), ale czasami udaje mi się też zaskoczyć samą siebie... w dobry sposób!
Khadija Diagne
Jestem wielką fanką kuchni wielokulturowej i uwielbiam odkrywać smaki świata... pod warunkiem, że ktoś inny gotuje! Mój talent kulinarny ogranicza się do gotowania wody na makaron, ale mój entuzjazm do odkrywania nowych przepisów jest nieograniczony.
Patricia González
Zafascynowana kuchnią i dobrą kuchnią, moje życie kręci się wokół starannie dobranych słów i drewnianych łyżek. Odpowiedzialna, ale zapominalska. Jestem dziennikarką i redaktorką z wieloma latami doświadczenia i znalazłam swoje idealne miejsce we Francji, gdzie pracuję jako redaktorka w Petitchef. Uwielbiam bœuf bourguignon, ale tęsknię za salmorejo mojej mamy. Tutaj łączę moją miłość do pisania i pysznych smaków, aby dzielić się przepisami i historiami kulinarnymi, które mam nadzieję, zainspirują cię. Lubię omlet z cebulą i lekko surowy :)
Juliette Hess
Tworzę treści kulinarne w Petitchef od ponad 7 lat.
Uwielbiam podróżować i odkrywać nowe dania, testować nowe trendy kulinarne i poznawać nowe restauracje.
Jestem fanką makaronów we wszystkich postaciach ❤ od makaronu udon po tagliatelle, uwielbiam je gotować, a nawet robić w domu!
Obecnie przygotowuję, nagrywam i fotografuję Twój przyszły przepis i mam nadzieję, że Ci się spodoba!
Uwielbiam podróżować i odkrywać nowe dania, testować nowe trendy kulinarne i poznawać nowe restauracje.
Jestem fanką makaronów we wszystkich postaciach ❤ od makaronu udon po tagliatelle, uwielbiam je gotować, a nawet robić w domu!
Obecnie przygotowuję, nagrywam i fotografuję Twój przyszły przepis i mam nadzieję, że Ci się spodoba!
Mirella Mendonça
Jestem odpowiedzialna za redakcję w Petitchef (Portugalia i Brazylia) i wielką pasjonatką podróży oraz gastronomii światowej, zawsze w poszukiwaniu nowych smaków i doświadczeń. Jednak, choć uwielbiam odkrywać pyszności różnych kultur, kuchnia mojej mamy zawsze będzie moją ulubioną – z tym unikalnym smakiem, który potrafi stworzyć tylko ona.
Vincent Sabourdy
Współzałożyciel i dyrektor wydawniczy Petitchef, jestem przede wszystkim pasjonatem gotowania i internetu.
Robię najlepsze naleśniki na ulicy.
Uwielbiam przystępne przepisy, praktyczne porady i kulinarne nowinki.
Mój cel: zaoferować najlepszą możliwą stronę kulinarną, aby gotowanie było przyjemnym i wspólnym doświadczeniem.
Robię najlepsze naleśniki na ulicy.
Uwielbiam przystępne przepisy, praktyczne porady i kulinarne nowinki.
Mój cel: zaoferować najlepszą możliwą stronę kulinarną, aby gotowanie było przyjemnym i wspólnym doświadczeniem.
Daniele Mainieri
Codziennie zagłębiam się w świat gotowania, szukając nowych przepisów i smaków, którymi mogę się dzielić: od potraw babci po najnowsze trendy kulinarne. Zajmuję się komunikacją kulinarną od ponad 10 lat!
Pauline
Pauline jest kierownikiem redakcji online w petitchef Pasjonatka tworzenia treści, zapewnia angażujące i inspirujące doświadczenie online, dzieląc się przepisami i poradami kulinarnymi dla wszystkich entuzjastów jedzenia.
Lina
Dziennikarz internetowy w Petitchef.
Manon
Dziennikarz Petit Chef i miłośnik brioszek