Zespół Petitchef PL / Patricia González
Patricia González
Zafascynowana kuchnią i dobrą kuchnią, moje życie kręci się wokół starannie dobranych słów i drewnianych łyżek. Odpowiedzialna, ale zapominalska. Jestem dziennikarką i redaktorką z wieloma latami doświadczenia i znalazłam swoje idealne miejsce we Francji, gdzie pracuję jako redaktorka w Petitchef. Uwielbiam bœuf bourguignon, ale tęsknię za salmorejo mojej mamy. Tutaj łączę moją miłość do pisania i pysznych smaków, aby dzielić się przepisami i historiami kulinarnymi, które mam nadzieję, zainspirują cię. Lubię omlet z cebulą i lekko surowy :)
167 rekordy
Idealny ser do każdego dania ze szpinakiem: 8 przepisów, dzięki którym za każdym razem będzie dobrze.
Udekoruj na święta tym, co już masz w kuchni (i czego nie pomyślałeś, aby użyć).
Jak zrobić koralowe płytki, które dodadzą elegancji Twoim potrawom?
25 przepisów z serem na Boże Narodzenie: od oryginalnych przystawek po klasyki, które nigdy się nie mylą
Świąteczne menu za mniej niż 10 euro za osobę: możliwe, eleganckie i bardzo ekonomiczne świętowanie.
Znaki, które pomagają rozpoznać świeże krewetki podczas zakupów
Przepisy z ciasta francuskiego na Boże Narodzenie: przystawki, dania i desery, które nigdy nie zawodzą
Jak zrobić domowy domek z piernika od podstaw (i sprawić, by wyglądał oszałamiająco)?
Zimne przekąski na Boże Narodzenie. 23 przepisy bez gotowania, proste, kolorowe i idealne do zaprezentowania.
Jak wypełnić dom świątecznym zapachem za pomocą składników, które już masz w kuchni?
Najbardziej nieoczekiwane połączenie roku: wino i lody, zwycięska kombinacja w TikTok
Oto szwedzkie Muzeum Obrzydliwego Jedzenia: najbardziej obrzydliwe (i fascynujące) muzeum żywności na świecie.
Cytrynowa tarta bezowa: deser, który zawsze sprawdza się na Boże Narodzenie, w trzech różnych formatach
Trzy słodkości inspirowane czekoladkami Raffaello, które będziesz chciał zrobić w te Święta Bożego Narodzenia.
Canelé: francuska lekcja tego, jak najlepiej wykorzystać to, co zostało.
Oszczędzanie na Boże Narodzenie zaczyna się w listopadzie: co kupić teraz, by wydać mniej?
Gesty, które sprawiają, że czujesz się niekomfortowo w japońskiej restauracji i prawie wszyscy to robimy, nie wiedząc o tym.
13 przepisów z wykorzystaniem żółtek jaj, aby sprytnie je wykorzystać i zamienić w desery, którym nie można się oprzeć
Od kompotu po biszkopt - 9 przepisów o smaku gruszki na jesień
Halloween nie jest już tylko dla dzieci: oto jak dorośli zamienili je w swoje najsłodsze i najbardziej smakowite święto.
Zupa czosnkowa, skromne danie, które stało się symbolem tradycyjnej kuchni hiszpańskiej.
Jak wyrzeźbić dynię w domu i cieszyć się rytuałem Halloween bez skaleczeń i strachu.