Ciasto z czarnymi oliwkami i fetą
Jeśli szukasz łatwego, puszystego przepisu, który możesz zabrać ze sobą gdziekolwiek jesteś (na aperitif, piknik...), ciasto jest oczywistym wyborem! Tutaj zdecydowaliśmy się zrobić pikantną wersję, dodając czarne oliwki i ser feta. To gwarantowane wegetariańskie przygotowanie można pokroić w plastry lub małe kwadraty, aby każdy mógł je zjeść na aperitif! Krok po kroku, postępuj zgodnie z krokami, aby przygotować nasze wyjątkowo wilgotne i pachnące ciasto z naszym przepisem + wideo
Składniki
6
Materiały
- Forma do ciasta
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania40 min
Ubij jajka w misce. Przesiać mąkę i proszek do pieczenia, a następnie dobrze wymieszać. Stopniowo dodawać mleko, a następnie oliwę z oliwek i dobrze wymieszać.
Dodaj pieprz, a następnie fetę i oliwki, a następnie wymieszaj, aby dobrze połączyć nadzienie.
Wysmarować masłem formę do ciasta i wlać masę. Wstawić do piekarnika na 40 do 45 minut w temperaturze 180°C (sprawdzić, czy ciasto jest upieczone!).
A teraz ciasto z oliwkami i fetą jest gotowe!
Obserwacje
Unikaj dodawania soli do mieszanki: czarne oliwki i ser feta są już dość słone.
Dekorację można zastąpić dowolną inną.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 364Kcal
- Węglowodany: 25.2g
- Tłuszcze: 23.6g
- Tłuszcze nasycone: 5.5g
- Białka: 11.1g
- Błonnik: 2.3g
- Cukry: 2.2g
- ProPoints: 10
- SmartPoints: 12
Informacje żywieniowe za 1 porcję (121g)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:





Oceń ten przepis