Ryba w cieście francuskim ze szpinakiem i serem mozzarella
zagłosuj teraz
Ciasto francuskie w 100% rybne, zarówno pod względem nadzienia, jak i kształtu! W połączeniu ze szpinakiem jest to łatwy, oryginalny i zabawny sposób na zachęcenie dzieci (i niechętnych dorosłych) do jedzenia ryb i warzyw. Wszystko, co musisz zrobić, to postępować zgodnie z poniższymi instrukcjami krok po kroku i gotowe!
Składniki
4
Przygotowanie
Czas przygotowania25 min
Gotowania30 min
Rozwiń ciasto francuskie. Umieść szpinak na środku, tworząc owalny kształt. Ułóż dorsza na szpinaku.
Pokrój mozzarellę w plastry i ułóż na wierzchu ryby. Wytnij paski o szerokości 1 cm z każdej strony ryby.
Zapleć ciasto francuskie wokół ryby, naprzemiennie używając pasków z każdej strony.
Mocno dociśnij krawędzie do siebie. Użyj nadmiaru ciasta z jednej strony, aby uformować ogon i przyklej go do jednego końca. Posmaruj ciasto francuskie żółtkiem.
Piec przez 30 minut w temperaturze 180°C.
I voilà, twoje ciasto francuskie ze szpinakiem jest gotowe!
Obserwacje
Ryba: użyj dowolnej ryby o białym mięsie.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 431Kcal
- Węglowodany: 24.3g
- Tłuszcze: 28.4g
- Tłuszcze nasycone: 18g
- Białka: 17.3g
- Błonnik: 3.8g
- Cukry: 1.3g
- ProPoints: 12
- SmartPoints: 16
Informacje żywieniowe za 1 porcję (187g)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!
Oceń ten przepis