Polędwiczki wieprzowe w cieście francuskim, krok po kroku
zagłosuj teraz
Masz dość prezentowania fileta mignon w takiej postaci? Dodaj trochę chrupkości i więcej smaku ;-) Dzięki prostemu ciastu francuskiemu, plasterkom szynki i tartemu serowi, Twój filet mignon będzie wyglądał zupełnie inaczej!
Składniki
6
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania35 min
Rozwinąć ciasto francuskie i odciąć boki, które zachowamy na później. Ułożyć na wierzchu dwa plastry szynki i posypać startym serem.
Szybko usmażyć filet mignon na patelni, aby zrumienić boki.
Ułożyć na cieście francuskim, doprawić solą i pieprzem, a następnie ciasno zwinąć.
Z resztek ciasta francuskiego uformować ozdobne paski i ułożyć na wierzchu. Posmarować żółtkiem.
Piec przez 35 minut w temperaturze 180°C.
A teraz filet mignon w cieście francuskim jest gotowy!
Obserwacje
Czas pieczenia: zależy od wielkości fileta mignon. Jeśli jest większy niż nasz, nie wahaj się pozostawić go w piekarniku nieco dłużej.
Przyprawa: Czy jesteś fanem pikantnych przepisów? Nie wahaj się posypać wierzchu ciasta francuskiego chili w proszku lub posmarować filet mignon musztardą.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 444Kcal
- Węglowodany: 14.6g
- Tłuszcze: 27.8g
- Tłuszcze nasycone: 14.5g
- Białka: 33.2g
- Błonnik: 0.8g
- Cukry: 0.5g
- ProPoints: 12
- SmartPoints: 14
Informacje żywieniowe za 1 porcję (152g)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis