Wrapy z szynką, serem cheddar i szpinakiem
zagłosuj teraz
Aby przygotować szybki i łatwy posiłek bez gotowania, wypróbuj nasze wrapy z szynką, serem cheddar i szpinakiem! Są lżejsze niż tradycyjne kanapki, z cienkimi, puszystymi pszennymi pasztecikami zamiast grubego chleba. Zabierz je ze sobą na piknik lub na przerwę na lunch w pracy. I, oczywiście, korzystamy z okazji, aby dodać mnóstwo surowych warzyw do naszych wrapsów, aby cała rodzina mogła je pożreć, nie zdając sobie z tego sprawy!
Składniki
2
Przygotowanie
Umyj pędy szpinaku i pomidorki koktajlowe. Przekrój pomidorki koktajlowe na pół.
Rozłóż ser na środku tortilli i połóż na nim plaster szynki, plaster cheddara, pędy szpinaku i kawałki pomidorków koktajlowych.Złóż lewą i prawą krawędź tortilli w kierunku środka. Zwiń wrap jak sajgonka, zaczynając od dołu i kierując się w górę.
Przetnij wrap na pół i gotowe!
Obserwacje
Zmieniaj smaki, zmieniając nadzienie: możesz zrobić wrapy z wędzonym łososiem lub z mieszanką sałat w środku.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 290Kcal
- Węglowodany: 18.6g
- Tłuszcze: 13.4g
- Tłuszcze nasycone: 7.5g
- Białka: 22.7g
- Błonnik: 1.8g
- Cukry: 1.1g
- ProPoints: 8
- SmartPoints: 9
Informacje żywieniowe za 1 porcję (198g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis