Szczegółowo objaśniona receptura black forest

zagłosuj teraz
Desser
8 porcji
trudne
3 h 20 m

Aby przygotować przyciągający wzrok deser dla gości, wypróbuj nasz domowy czarny las. Dzięki naszym pisemnym objaśnieniom i zdjęciom poniżej, przeprowadzimy Cię krok po kroku przez proces przygotowania tego wspaniałego ciasta. Rezultatem jest idealne połączenie miękkiego biszkoptu, kremowej bitej śmietany i słodkiego, owocowego smaku wiśni. Idealne połączenie na każdą okazję :-)


Składniki

8

Kakaowy biszkopt:

Wiśnie w syropie :

Chantilly waniliowe:

Dekoracja :

Szacowany koszt: 6.48 (0.81€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania3 h
Gotowania20 min


Obserwacje

Wiśnie: można je zastąpić wiśniami w syropie lub świeżymi wiśniami, jeśli są w sezonie.
Kirsch: tutaj przygotowaliśmy przepis, w którym alkohol nie jest zbyt mocny, a kirsch nadaje wiśniowy smak. Jeśli lubisz pełny czarny las, nie wahaj się podwoić ilości kirschu.
Chantilly: podczas przygotowywania tego deseru należy zwrócić uwagę na temperaturę pokojową. Nawet jeśli jest bardzo zimno, krem nie wyrośnie, jeśli jest zbyt gorący. W takim przypadku wybierz crème fleurette, który lepiej wyrośnie, lub nawet dodaj trochę mascarpone, aby ustabilizować krem.
Nie masz pierścienia do ciasta? Możesz użyć pierścienia tortownicy, biorąc pod uwagę jej rozmiar, co zmieni proporcje składników.
Nie masz rodoïd? Wytnij paski plastiku podobne do tych używanych do rzutników lub tulei do segregatorów.
Czas przechowywania: Deser należy przechowywać w lodówce do 3 dni.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+