Czekoladowy fondant z ultra płynnym środkiem krok po kroku
zagłosuj teraz
Desery czekoladowe to te najczęściej powielane. W Ptitchef mamy na ich punkcie bzika! Szalejemy za nimi tak bardzo, że postanowiliśmy podzielić się z Tobą naszym przepisem na czekoladowy fondant z ultra płynnym środkiem, dla jeszcze większej przyjemności!
Składniki
6
Materiały
- Miska do mieszania
- 6 pojedynczych foremek
Przygotowanie
Czas przygotowania7 min
Gotowania8 min
Umieść cukier i jajka w misce.
Dobrze wymieszać.
W innej misce rozpuść czekoladę i masło (albo w kuchence mikrofalowej, sprawdzając co 30 sekund, albo w kąpieli wodnej). Dobrze wymieszaj i pozostaw do lekkiego ostygnięcia.
Dodaj mieszankę czekolady i masła do pierwszej mieszanki (cukier + jajka). Dobrze wymieszaj i dodaj mąkę.
Mieszaj, aż uzyskasz gładką konsystencję.
Małe foremki wysmarować masłem i wlać masę.
Rozgrzej piekarnik do 200°C i wstaw do piekarnika na 8 do 10 minut. I gotowe!
Obserwacje
Jeśli chcesz, aby były nieco mniej rzadkie, gotuj je o 1 lub 2 minuty dłużej.
Możesz przygotować wersję do dzielenia się, gotując ciasto przez 20/25 minut w okrągłej tortownicy o średnicy 18 cm.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 567Kcal
- Węglowodany: 55.1g
- Tłuszcze: 34.2g
- Tłuszcze nasycone: 20.7g
- Białka: 7.9g
- Błonnik: 3.1g
- Cukry: 38.9g
- ProPoints: 16
- SmartPoints: 27
Informacje żywieniowe za 1 porcję (133g)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
kuchenka mikrofalowa
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis