Tarta bananowo-czekoladowa (krok po kroku)

zagłosuj teraz
Desser
łatwe
40 min
367 Kcal

Połączenie smaków, któremu nie będziesz w stanie się oprzeć :-)

Składniki

10

Materiały

  • Forma do tarty o średnicy 28 cm

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania20 min
  • Tarta bananowo-czekoladowa (krok po kroku) - Przygotowanie krok 1Umieść kruche ciasto w formie do tarty i piecz przez 20 minut w temperaturze 180°C. Pokrój banany na plasterki.
  • Tarta bananowo-czekoladowa (krok po kroku) - Przygotowanie krok 2Gdy spód tarty ostygnie, umieść w nim plasterki banana.
  • Tarta bananowo-czekoladowa (krok po kroku) - Przygotowanie krok 3Doprowadź śmietankę do wrzenia. Umieść czekoladę i cukier w misce. Zalej je wrzącą śmietanką i mieszaj, aż masa będzie gładka.
  • Tarta bananowo-czekoladowa (krok po kroku) - Przygotowanie krok 4Roztop masło i dodaj do mieszanki.
  • Tarta bananowo-czekoladowa (krok po kroku) - Przygotowanie krok 5Natychmiast wylej masę na banany. Obróć tartę, aby rozprowadzić ganache na całej powierzchni. Chłodzić przez 1 godzinę.
  • Tarta bananowo-czekoladowa (krok po kroku) - Przygotowanie krok 6Ułóż banany na tartę, aby ją udekorować - pozwól swojej kreatywności płynąć! :)
  • Tarta bananowo-czekoladowa (krok po kroku) - Przygotowanie krok 7Czekoladowa tarta bananowa jest już gotowa!

Oceń ten przepis

Obserwacje

Ganache: musi być użyty natychmiast, w przeciwnym razie może ostygnąć i być zbyt twardy do rozprowadzenia na tartę.

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 367Kcal
  • Węglowodany: 32.4g
  • Tłuszcze: 24.2g
  • Tłuszcze nasycone: 13.3g
  • Białka: 3.4g
  • Błonnik: 2.3g
  • Cukry: 14.9g
  • ProPoints: 10
  • SmartPoints: 16
Informacje żywieniowe za 1 porcję (89g)
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: