Tarta bananowo-czekoladowa (krok po kroku)
zagłosuj teraz
Połączenie smaków, któremu nie będziesz w stanie się oprzeć :-)
Składniki
10
Materiały
- Forma do tarty o średnicy 28 cm
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania20 min
Umieść kruche ciasto w formie do tarty i piecz przez 20 minut w temperaturze 180°C. Pokrój banany na plasterki.
Gdy spód tarty ostygnie, umieść w nim plasterki banana.
Doprowadź śmietankę do wrzenia. Umieść czekoladę i cukier w misce. Zalej je wrzącą śmietanką i mieszaj, aż masa będzie gładka.
Roztop masło i dodaj do mieszanki.
Natychmiast wylej masę na banany. Obróć tartę, aby rozprowadzić ganache na całej powierzchni. Chłodzić przez 1 godzinę.
Ułóż banany na tartę, aby ją udekorować - pozwól swojej kreatywności płynąć! :)
Czekoladowa tarta bananowa jest już gotowa!
Obserwacje
Ganache: musi być użyty natychmiast, w przeciwnym razie może ostygnąć i być zbyt twardy do rozprowadzenia na tartę.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 367Kcal
- Węglowodany: 32.4g
- Tłuszcze: 24.2g
- Tłuszcze nasycone: 13.3g
- Białka: 3.4g
- Błonnik: 2.3g
- Cukry: 14.9g
- ProPoints: 10
- SmartPoints: 16
Informacje żywieniowe za 1 porcję (89g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis