Bezglutenowy fondant czekoladowy

zagłosuj teraz
Desser
łatwe
30 min
382 Kcal

Trudno jest jeść deser z zamkniętymi oczami, gdy jest się uczulonym lub nietolerującym glutenu, prawda? Ptitchef rozwiązuje wszystkie problemy dzięki tym ultra smacznym, bezglutenowym fondantom czekoladowym!

Składniki

6

Materiały

  • Pojemniki do pieczenia

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania10 min
  • Bezglutenowy fondant czekoladowy - Przygotowanie krok 1Rozpuść czekoladę z masłem. Dodaj cukier i wymieszaj. Następnie dodaj mąkę kukurydzianą i wymieszaj, uważając, aby nie powstały grudki.
  • Bezglutenowy fondant czekoladowy - Przygotowanie krok 2Oddziel żółtka od białek. Dodaj żółtka do masy czekoladowej i dobrze wymieszaj.
  • Bezglutenowy fondant czekoladowy - Przygotowanie krok 3Ubij białka na sztywno i dodaj do masy czekoladowej, unosząc masę nad białkami, aby ich nie rozbić.
  • Bezglutenowy fondant czekoladowy - Przygotowanie krok 4Wlać masę do wysmarowanych masłem foremek i piec przez 10 minut w temperaturze 200°C. Gotować tylko przez 6 do 7 minut, aby uzyskać rzadki środek.
  • Bezglutenowy fondant czekoladowy - Przygotowanie krok 5Teraz czekoladowe fondanty są gotowe do spożycia.

Oceń ten przepis

Obserwacje

Czekoladowy coulant: piec fondanty przez 6 do 8 minut w temperaturze 200°C.

W przypadku dużego ciasta: piec przez kolejne 5-10 minut (sprawdzając nożem).

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 382Kcal
  • Węglowodany: 33.5g
  • Tłuszcze: 24.7g
  • Tłuszcze nasycone: 14.6g
  • Białka: 5.5g
  • Błonnik: 1.9g
  • Cukry: 25.3g
  • ProPoints: 11
  • SmartPoints: 18
Informacje żywieniowe za 1 porcję (95g)

Sprzęt do gotowania

piekarnik

Atrybuty

Można zamrozić
Przechowywać w lodówce
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: