Bezglutenowy fondant czekoladowy
					zagłosuj teraz
						
			
	            
                    
            Trudno jest jeść deser z zamkniętymi oczami, gdy jest się uczulonym lub nietolerującym glutenu, prawda? Ptitchef rozwiązuje wszystkie problemy dzięki tym ultra smacznym, bezglutenowym fondantom czekoladowym!
Składniki
		
			
			6
			
		
	
																		Materiały
- Pojemniki do pieczenia
 
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania10 min
Rozpuść czekoladę z masłem. Dodaj cukier i wymieszaj. Następnie dodaj mąkę kukurydzianą i wymieszaj, uważając, aby nie powstały grudki.
Oddziel żółtka od białek. Dodaj żółtka do masy czekoladowej i dobrze wymieszaj.
Ubij białka na sztywno i dodaj do masy czekoladowej, unosząc masę nad białkami, aby ich nie rozbić.
Wlać masę do wysmarowanych masłem foremek i piec przez 10 minut w temperaturze 200°C. Gotować tylko przez 6 do 7 minut, aby uzyskać rzadki środek.
Teraz czekoladowe fondanty są gotowe do spożycia.
Obserwacje
Czekoladowy coulant: piec fondanty przez 6 do 8 minut w temperaturze 200°C.
 
 W przypadku dużego ciasta: piec przez kolejne 5-10 minut (sprawdzając nożem).
Odżywianie
            za 1 porcję / na 100 g
        
    
				 Kalorie: 382Kcal
			
		- Węglowodany: 33.5g
 - Tłuszcze: 24.7g
 - Tłuszcze nasycone: 14.6g
 - Białka: 5.5g
 - Błonnik: 1.9g
 - Cukry: 25.3g
 - ProPoints: 11
 - SmartPoints: 18
 
Informacje żywieniowe za 1 porcję (95g)
		
					
		
			Sprzęt do gotowania
piekarnik
Atrybuty
Można zamrozić
Przechowywać w lodówce
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
        


Oceń ten przepis