Makaroniki z foie gras i quenelles
zagłosuj teraz
Nasze makaroniki są solone na przystawkę i mogą być nawet zwieńczone foie gras :-)
Składniki
15
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania12 min
Pokroić quenelle na krążki o szerokości około 1 cm.
Umieścić na blasze do pieczenia i piec przez 12 minut w temperaturze 200°C.
W międzyczasie pokroić foie gras na wiórki.
Gdy plasterki quenelle ostygną, nałożyć na jeden z nich odrobinę foie gras, doprawić pieprzem i przykryć kolejnym plasterkiem. Użyj wykałaczki, aby przytrzymać makaronik na miejscu.
A teraz makaroniki z foie gras są gotowe!
Obserwacje
Wzmocnij smak swoich makaroników: aby nadać wytrawnym makaronikom dodatkowy smak, dodaj kandyzowaną cebulę lub dżem figowy.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 67Kcal
- Węglowodany: 3g
- Tłuszcze: 5.2g
- Tłuszcze nasycone: 2.2g
- Białka: 1.8g
- Błonnik: 0.1g
- Cukry: 0.1g
- ProPoints: 2
- SmartPoints: 2
Informacje żywieniowe za 1 porcję (20g)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!
Oceń ten przepis