Czekoladowy biszkopt w mikrofalówce w 5 min.
zagłosuj teraz
Jeśli nie masz czasu na przygotowanie biszkoptu lub po prostu nie masz piekarnika, przedstawiamy pyszne rozwiązanie w postaci tego soczystego i gąbczastego biszkoptu z mikrofalówki. Gotowy w 5 minut, będziesz zachwycony! :) Gotowy?
Składniki
6
Materiały
- Forma nadająca się do kuchenki mikrofalowej (21 x 21 cm)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania5 min
W misce ubić trzepaczką jajka z cukrem.
Rozpuść czekoladę + masło przez 45 sekund w kuchence mikrofalowej. Dodać do poprzedniego przygotowania i wymieszać.
Dodać mąkę + drożdże i ponownie wymieszać. Na koniec dodać śmietanę i wymieszać.
Wlać do uprzednio natłuszczonej formy (odpowiedniej do mikrofalówki). Gotować w kuchence mikrofalowej przez 5 min 30 s przy maksymalnej mocy (800 W).
Wyjąć, pozostawić do ostygnięcia i posypać cukrem pudrem do smaku. I to wszystko!
Obserwacje
* Można go przygotować z białej lub mlecznej czekolady, po prostu zmieniając rodzaj batonika.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 360Kcal
- Węglowodany: 30.7g
- Tłuszcze: 23.1g
- Tłuszcze nasycone: 13.9g
- Białka: 5.9g
- Błonnik: 2.3g
- Cukry: 21.7g
- ProPoints: 10
- SmartPoints: 17
Informacje żywieniowe za 1 porcję (94g)
Sprzęt do gotowania
kuchenka mikrofalowa
Atrybuty
Można zamrozić
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:





Oceń ten przepis