Biszkopt jogurtowy w mikrofalówce w 10 min.
zagłosuj teraz
Być może słyszałeś o biszkopcie jogurtowym lub nawet go robiłeś, ale prawdopodobnie nigdy nie robiłeś go w mikrofalówce! 1 biszkopt, 1 mikrofalówka, 10 minut, to wszystko, czego potrzebujesz :D Nie ma wymówki, aby nie mieć domowego biszkoptu na przekąskę.
Składniki
6
Materiały
- Forma nadająca się do kuchenki mikrofalowej (21 x 21 cm)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min
W misce ubij wszystkie składniki: jajka + jogurt + olej + mąkę + proszek do pieczenia + śmietanę + cukier.
Wlać przygotowaną masę do formy nadającej się do mikrofalówki.
Gotować w kuchence mikrofalowej przez 10 minut przy 800 W (maksymalna moc).
Pozostawić do ostygnięcia i gotowe!
Obserwacje
Biszkopt można dowolnie przyprawić, dodając skórkę pomarańczową, cytrynową, cynamon...
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 290Kcal
- Węglowodany: 39.9g
- Tłuszcze: 8.5g
- Tłuszcze nasycone: 2.4g
- Białka: 11.7g
- Błonnik: 2.2g
- Cukry: 5.7g
- ProPoints: 8
- SmartPoints: 9
Informacje żywieniowe za 1 porcję (116g)
Sprzęt do gotowania
kuchenka mikrofalowa
Atrybuty
Można zamrozić
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:





Oceń ten przepis