Bezglutenowy i bezlaktozowy far breton
zagłosuj teraz
Nie jest łatwo znaleźć deser, który Ci odpowiada, gdy masz alergię/nietolerancję na mleko i gluten... Na szczęście istnieją alternatywy! Właśnie to pokazujemy w tym przepisie na far breton ze śliwkami, bezglutenowy i bezlaktozowy z mlekiem roślinnym. Jest to łatwa wersja, która jest równie pyszna, więc każdy może mieć swój kawałek ciasta na koniec posiłku ;-)
Składniki
8
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania50 min
Wymieszaj mąkę ryżową, cukier i sól z jajkami.
Następnie stopniowo dodawaj mleko migdałowe, mieszając.
Dodaj suszone śliwki i przelej masę do tortownicy.
Piec przez 50 minut w temperaturze 180°C.
Pozostawić do ostygnięcia przed wyjęciem z formy.A teraz twój bezglutenowy i bezlaktozowy far breton z mlekiem roślinnym jest gotowy!
Obserwacje
Możliwe dodatki: spraw, aby far breton ze śliwkami był jeszcze smaczniejszy, dodając wanilię lub inne przyprawy ;-)
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 210Kcal
- Węglowodany: 36g
- Tłuszcze: 4.1g
- Tłuszcze nasycone: 0.8g
- Białka: 6g
- Błonnik: 2.1g
- Cukry: 18.7g
- ProPoints: 6
- SmartPoints: 8
Informacje żywieniowe za 1 porcję (133g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis