Bezglutenowa i bezlaktozowa mąka bretońska

zagłosuj teraz
Desser
8 porcji
łatwe
1 h 10 m

Nie jest łatwo znaleźć deser, który Ci odpowiada, gdy masz alergię/nietolerancję na mleko i gluten... Na szczęście istnieją alternatywy! Właśnie to pokazaliśmy w tym przepisie na Far Breton ze śliwkami, bezglutenowy i bez laktozy z mlekiem roślinnym. Jest to łatwa wersja, która jest równie pyszna, więc każdy może mieć swój kawałek ciasta na koniec posiłku ;-)


Składniki

8
Szacowany koszt: 3.62 (0.45€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania50 min


Obserwacje

Możliwe dodatki: spraw, aby far breton ze śliwkami był jeszcze smaczniejszy, dodając wanilię lub inne przyprawy ;-)



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+