Flammekueche, alsacka tarta flambée
zagłosuj teraz
Simplicité et goût są na wyciągnięcie ręki dzięki temu chrupiącemu przepisowi na Flammekueche!
Składniki
5
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania12 min
Rozwałkuj ciasto na pizzę lub flammekueche i umieść je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Wymieszaj śmietanę kremówkę i twaróg z solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Rozprowadź tę mieszankę na cieście.
Ułóż surowe boczki na rozwałkowanym cieście.
Pokrój cebulę w cienkie plasterki i podsmaż ją na maśle na rozgrzanej patelni. Regularnie mieszaj, aby nie przywierała. Gdy cebula stanie się przezroczysta, zdejmij z ognia.
Ułóż usmażoną cebulę na flammekueche i piecz przez 13 minut w temperaturze 230°C.
A oto, twoje flammekueche jest gotowe!
Obserwacje
Ciasto: można je zrobić samemu lub kupić w sklepie.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 299Kcal
- Węglowodany: 25.3g
- Tłuszcze: 16.3g
- Tłuszcze nasycone: 7.4g
- Białka: 11.8g
- Błonnik: 1.5g
- Cukry: 2.3g
- ProPoints: 8
- SmartPoints: 10
Informacje żywieniowe za 1 porcję (137g)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Płyta grzewcza
Atrybuty
Można zamrozić
Przechowywać w lodówce
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:



Oceń ten przepis