Flammekueche, alsacka tarta flambée
					zagłosuj teraz
						
			
	            
                    
            Simplicité et goût są na wyciągnięcie ręki dzięki temu chrupiącemu przepisowi na Flammekueche!
Składniki
		
			
			5
			
		
	
																		Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania12 min
Rozwałkuj ciasto na pizzę lub flammekueche i umieść je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Wymieszaj śmietanę kremówkę i twaróg z solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Rozprowadź tę mieszankę na cieście.
Ułóż surowe boczki na rozwałkowanym cieście.
Pokrój cebulę w cienkie plasterki i podsmaż ją na maśle na rozgrzanej patelni. Regularnie mieszaj, aby nie przywierała. Gdy cebula stanie się przezroczysta, zdejmij z ognia.
Ułóż usmażoną cebulę na flammekueche i piecz przez 13 minut w temperaturze 230°C.
A oto, twoje flammekueche jest gotowe!
Obserwacje
Ciasto: można je zrobić samemu lub kupić w sklepie.
Odżywianie
            za 1 porcję / na 100 g
        
    
				 Kalorie: 299Kcal
			
		- Węglowodany: 25.3g
 - Tłuszcze: 16.3g
 - Tłuszcze nasycone: 7.4g
 - Białka: 11.8g
 - Błonnik: 1.5g
 - Cukry: 2.3g
 - ProPoints: 8
 - SmartPoints: 10
 
Informacje żywieniowe za 1 porcję (137g)
		
					
		
			Sprzęt do gotowania
piekarnik
Płyta grzewcza
Atrybuty
Można zamrozić
Przechowywać w lodówce
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
        


Oceń ten przepis