Tarta z camembertem i jabłkami
zagłosuj teraz
Spośród wszystkich słodko-słonych połączeń, jakie znamy, jest jedno, któremu nie sposób się oprzeć: camembert + jabłko! Wypróbuj go w przepisie na tartę, aby uzyskać dodatkową chrupkość ;-)
Składniki
4
Materiały
- Forma do tarty 28 cm
Przygotowanie
Czas przygotowania30 min
Gotowania25 min
Wyłóż formę do tarty ciastem francuskim i zrób w nim dziurki widelcem. Rozsmaruj musztardę na spodzie.
Jabłka pokroić w drobną kostkę i smażyć na maśle przez około 15 minut. Gdy zaczną topnieć jak kompot, zdjąć z ognia.
Ułóż jabłka na musztardzie, a następnie posyp posiekanymi orzechami włoskimi.
Camembert pokroić w plastry i ułożyć na tarcie.
Piec przez 25 minut w temperaturze 180°C.
Tarta z camembertem jest już gotowa!
Obserwacje
Musztarda: w zależności od upodobań można użyć nieco więcej lub nieco mniej musztardy.
Ser: zamiast sera Camembert można użyć sera Brie. Zapewni to gładszy efekt w ustach.
Aby ciasto było chrupiące: pamiętaj, aby piec je przez 10 minut w temperaturze 180°C po nakłuciu widelcem.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 649Kcal
- Węglowodany: 36.3g
- Tłuszcze: 46.1g
- Tłuszcze nasycone: 25.2g
- Białka: 19.7g
- Błonnik: 4.1g
- Cukry: 14.1g
- ProPoints: 18
- SmartPoints: 26
Informacje żywieniowe za 1 porcję (251g)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis