Kremy z orzechów laskowych (deser wegański i bezglutenowy)
zagłosuj teraz
Deser można przygotować w zaledwie 15 minut! Oto dowód w postaci naszego przepisu na kremy z orzechów laskowych :-) Świetna alternatywa dla osób na diecie wegańskiej i bezglutenowej ;-) Mały dodatek? Nie zawiera dodatku cukru, więc każdy może cieszyć się nim w porze deseru/przekąski bez wyrzutów sumienia!
Składniki
2
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania10 min
Rozpuścić mąkę kukurydzianą w 8 cl mleka migdałowego.
Podgrzej pozostałe mleko migdałowe i dodaj rozpuszczoną mąkę kukurydzianą. Dodaj purée z orzechów laskowych i kakao.
Mieszaj trzepaczką na średnim ogniu. Mieszanka powinna dobrze zgęstnieć. Zdejmij z ognia.
Wlej masę do kokilek i posyp posiekanymi orzechami laskowymi. Chłodź przez 1 godzinę.
I voilà, twoje kremy z orzechów laskowych są gotowe!
Obserwacje
Wegańskie:<\/b> tutaj użyliśmy mleka migdałowego, ale można też użyć mleka krowiego.
Przecier z orzechów laskowych:<\/b> można go zastąpić przecierem z innych nasion oleistych (orzeszków ziemnych, migdałów, orzechów nerkowca itp.).
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 311Kcal
- Węglowodany: 10.7g
- Tłuszcze: 24.5g
- Tłuszcze nasycone: 2.3g
- Białka: 9g
- Błonnik: 3.4g
- Cukry: 4.5g
- ProPoints: 8
- SmartPoints: 10
Informacje żywieniowe za 1 porcję (142g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis