Wegańskie kremy deserowe - czekolada, banan, awokado
zagłosuj teraz
Aby uzyskać wegańską, bezglutenową i przede wszystkim ekspresową wersję kremowego deseru, proponujemy nasz przepis o smaku czekolady, banana i... awokado! Tak, dobrze przeczytałeś! Nie martw się, awokado w ogóle nie będzie wyczuwalne, a doda idealnej tekstury temu deserowi bez pieczenia. Okazja do uzupełnienia dobrych tłuszczów :-) Przygotowanie bez dodatku cukru, które jest równie dobre jako deser, jak i przekąska, tuż przed wyjściem na siłownię ;-)
Składniki
4
Materiały
- Hachoir
Przygotowanie
Umieść awokado, grubo posiekanego banana i mleko migdałowe w rozdrabniaczu. Dodaj syrop z agawy, jeśli chcesz, aby krem był nieco bardziej słodki.
Drobno zmiksuj całość.
Następnie dodaj kakao w proszku i dobrze wymieszaj.
Przelej krem do kokilek i posyp wiórkami czekolady.
Czekoladowy krem z awokado jest gotowy!
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 262Kcal
- Węglowodany: 26.7g
- Tłuszcze: 13.9g
- Tłuszcze nasycone: 6g
- Białka: 4.4g
- Błonnik: 6g
- Cukry: 19.6g
- ProPoints: 7
- SmartPoints: 12
Informacje żywieniowe za 1 porcję (115g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis