Spaghetti carbonara z awokado
zagłosuj teraz
Wegetariańska wersja klasycznego włoskiego dania!
Składniki
2
Materiały
- Maszynka do mielenia mięsa
- Rondel
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania10 min
Gotuj spaghetti we wrzącej wodzie przez czas wskazany na opakowaniu (około 10 minut).
Umieść wszystkie składniki w rozdrabniaczu.
Drobno posiekaj, aż mieszanina uzyska kremową konsystencję.
Wymieszaj tę kremową masę z ugotowanym i odsączonym spaghetti.
Podawaj posypane startym parmezanem. I voilà, twoje carbonara z awokado są gotowe!
Obserwacje
Dodatki: można dodać małe kawałki pomidora lub boczku.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 599Kcal
- Węglowodany: 65.2g
- Tłuszcze: 27.2g
- Tłuszcze nasycone: 3.9g
- Białka: 18.8g
- Błonnik: 6g
- Cukry: 3.1g
- ProPoints: 16
- SmartPoints: 18
Informacje żywieniowe za 1 porcję (177g)
Sprzęt do gotowania
Płyta grzewcza
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:



Oceń ten przepis