Krówki z orzechami laskowymi - kwadraty z czekolady i orzechów laskowych
zagłosuj teraz
Szukasz słodkiego przysmaku na przerwę na kawę? Mamy coś w sam raz dla Ciebie! Czekoladowe krówki z orzechami laskowymi! Ta angielska słodycz zachwyci również Twoje kubki smakowe w porze przekąski lub na deser ;-) Bardzo łatwy w przygotowaniu, nie będziesz potrzebować wielu składników, aby odtworzyć to cudo. Orzechy laskowe, czekolada, mleko skondensowane i odrobina wanilii. Skorzystaj z naszych pisemnych objaśnień, zdjęć i filmów, aby ulec pokusie ;-)
Składniki
6
Materiały
- 1 małe naczynie żaroodporne
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania4 h
Gotowania15 min
Rozgrzej piekarnik do 170°C. Umieść orzechy laskowe na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia i piecz przez 15 minut. Grubo posiekaj orzechy laskowe nożem.
Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej, zdejmij z ognia i dodaj mleko skondensowane. Dodaj wanilię i dobrze wymieszaj. Następnie wmieszaj posiekane orzechy laskowe.
Wlej masę do formy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia, równomiernie rozprowadź i wygładź wierzch szpatułką. Schłodź przez minimum 4 godziny, a najlepiej przez całą noc.
Wyjmij z lodówki i pokrój na kawałki - gotowe!
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 409Kcal
- Węglowodany: 40.4g
- Tłuszcze: 23.4g
- Tłuszcze nasycone: 8.7g
- Białka: 6.9g
- Błonnik: 3.8g
- Cukry: 35.1g
- ProPoints: 11
- SmartPoints: 18
Informacje żywieniowe za 1 porcję (86g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!
Oceń ten przepis