Wyśmienity fondant czekoladowy bez dodatku cukru!
zagłosuj teraz
Ten czekoladowy fondant to pyszny i łatwy deser! A jego wielką wartością dodaną jest to, że nie zawiera dodatku cukru! Tylko 4 składniki składają się na ten deser, który jest bezglutenowy i wegański ;-) Okazja, aby wypróbować nowe przepisy i nadal dobrze się bawić :-D
Składniki
4
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania12 min
- Rozpuść czekoladę z margaryną i mlekiem ryżowym w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej.
- Gdy składniki się rozpuszczą, dodaj mąkę kukurydzianą i wymieszaj.
- Podziel masę między natłuszczone foremki do muffinek (jeśli nie są silikonowe).
- Piec przez 12 minut w temperaturze 200°C.
- Pozostaw do ostygnięcia na 5 minut przed wyjęciem z formy i... smacznego!
Obserwacje
Jak uzyskać płynne serce? Istnieją dwa rozwiązania:
* skrócić czas pieczenia z 12 do 10 minut
* dodać kwadrat czekolady do środka ;-)
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 387Kcal
- Węglowodany: 33.5g
- Tłuszcze: 26.2g
- Tłuszcze nasycone: 9.9g
- Białka: 3.1g
- Błonnik: 2.8g
- Cukry: 16.8g
- ProPoints: 11
- SmartPoints: 16
Informacje żywieniowe za 1 porcję (103g)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis