Wyśmienity fondant czekoladowy bez dodatku cukru!

zagłosuj teraz
Desser
łatwe
17 min
387 Kcal

Ten czekoladowy fondant to pyszny i łatwy deser! A jego wielką wartością dodaną jest to, że nie zawiera dodatku cukru! Tylko 4 składniki składają się na ten deser, który jest bezglutenowy i wegański ;-) Okazja, aby wypróbować nowe przepisy i nadal dobrze się bawić :-D

Składniki

4

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania12 min
  • Rozpuść czekoladę z margaryną i mlekiem ryżowym w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej.
  • Gdy składniki się rozpuszczą, dodaj mąkę kukurydzianą i wymieszaj.
  • Podziel masę między natłuszczone foremki do muffinek (jeśli nie są silikonowe).
  • Piec przez 12 minut w temperaturze 200°C.
  • Pozostaw do ostygnięcia na 5 minut przed wyjęciem z formy i... smacznego!

Oceń ten przepis

Obserwacje

Jak uzyskać płynne serce? Istnieją dwa rozwiązania:
* skrócić czas pieczenia z 12 do 10 minut
* dodać kwadrat czekolady do środka ;-)

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 387Kcal
  • Węglowodany: 33.5g
  • Tłuszcze: 26.2g
  • Tłuszcze nasycone: 9.9g
  • Białka: 3.1g
  • Błonnik: 2.8g
  • Cukry: 16.8g
  • ProPoints: 11
  • SmartPoints: 16
Informacje żywieniowe za 1 porcję (103g)

Sprzęt do gotowania

piekarnik
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: