Ciasto musli bez dodatku cukru - przepis idealny przed sportem i zapobiegający marnotrawstwu!
zagłosuj teraz
Czy Twoje szafki również są pełne otwartych paczek musli? Zamiast je wyrzucać, przygotuj z nich ciasto na przekąskę! Aby było jeszcze lepsze, wręcz idealne przed sesją sportową, dodaj kilka orzechów włoskich i migdałów ;-) Spróbuj i daj nam znać, co myślisz ;-)
Składniki
8
Materiały
- Forma do ciasta 22 cm x 11 cm
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania35 min
- Roztop margarynę w kuchence mikrofalowej. Dodaj ją do miski z jajkami, rozgniecionym bananem, płynną wanilią i szczyptą soli. Dobrze wymieszaj.
- Dodaj musli, mąkę, proszek do pieczenia i mleko roślinne, a następnie wymieszaj.
Rozdrobnij orzechy włoskie i migdały, a następnie dodaj je do masy przed ostatnim mieszaniem. - Przełóż ciasto do wysmarowanej masłem tortownicy lub formy silikonowej. Posyp kilkoma płatkami migdałów i piecz przez 35 minut w temperaturze 180°C.
I gotowe: smacznego!
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 317Kcal
- Węglowodany: 21.3g
- Tłuszcze: 21.5g
- Tłuszcze nasycone: 4.8g
- Białka: 7.6g
- Błonnik: 3.1g
- Cukry: 8.8g
- ProPoints: 9
- SmartPoints: 11
Informacje żywieniowe za 1 porcję (94g)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis