L'amandier, ultra wilgotne ciasto migdałowe
zagłosuj teraz
Czy słyszałeś o Amandier? Cóż, jeśli nie, musisz pilnie wypróbować ten przepis! Miękkość tego ciasta jest zdecydowanie nieporównywalna, z niemalże przewiewną konsystencją, która podbije serca miłośników migdałów. Oprócz tego, że jest absolutnie pyszne, to ciasto jest bezglutenowe, idealne dla osób z nietolerancją lub alergią. Ponieważ tak, nadal możesz cieszyć się deserami nawet bez mąki pszennej, a to pyszne ciasto jest tutaj, aby to udowodnić :-) Postępuj zgodnie z instrukcjami, aby je zrobić tutaj ↓↓
Składniki
6
Materiały
- Okrągła forma o średnicy 17 cm
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania30 min
Ubij jajka i cukier na jasną masę. Dodaj proszek migdałowy i ekstrakt migdałowy, a następnie dobrze wymieszaj. Na koniec dodaj roztopione masło.
Wlać ciasto do natłuszczonej formy.
Posypać płatkami migdałów.
Piec przez 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
I gotowe, przed podaniem można posypać cukrem pudrem!
Obserwacje
Jak przechowywać migdały?
Można je przechowywać zawinięte w folię spożywczą do 4 dni.
Czy migdały można zastąpić?
Tak, migdały można zastąpić innymi orzechami, takimi jak orzechy laskowe lub pistacje.
Czy to ciasto jest bezglutenowe?
To ciasto jest bezglutenowe.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 384Kcal
- Węglowodany: 18.1g
- Tłuszcze: 28.4g
- Tłuszcze nasycone: 8.7g
- Białka: 10.6g
- Błonnik: 3.7g
- Cukry: 17.9g
- ProPoints: 10
- SmartPoints: 15
Informacje żywieniowe za 1 porcję (84g)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:









Oceń ten przepis