Ciasto francuskie z pesto - przepis na chrupiące słońce
zagłosuj teraz
Zachwyć się chrupiącym słońcem jako aperitif! Aromatyzowane sosem pesto, zakochasz się w tym super łatwym do wykonania przepisie. Co więcej, nie potrzebujesz 15 różnych składników. Wystarczą 4! Postępuj krok po kroku z naszymi pisemnymi wyjaśnieniami i zdjęciami! W ten sposób nie przegapisz żadnego z naszych sekretów składania ;-)
Składniki
8
Materiały
- szklanka, blacha do pieczenia, papier do pieczenia
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania25 min
Rozwiń pierwsze ciasto francuskie i rozprowadź sos pesto na całej powierzchni.
Rozwiń drugie ciasto francuskie i przykryj nim pierwsze.
Umieść szklankę na środku.
Za pomocą noża pokrój ciasto na 28 kawałków od podstawy szklanki do jej końców.
Skręć 28 kawałków. Zawsze skręcaj w tym samym kierunku i delikatnie, aby nie rozerwać ciasta blisko szklanki. Wyjmij szklankę.
Posmaruj słońce roztrzepanym jajkiem, a następnie posyp ziarnami sezamu. Umieść słońce na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez 25 minut w temperaturze 180°C.
I gotowe! Twoje słońce jest gotowe do dzielenia się i pożerania!
Obserwacje
Upewnij się, że ciasto francuskie jest dobrze schłodzone przed pieczeniem.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 356Kcal
- Węglowodany: 22.4g
- Tłuszcze: 27.4g
- Tłuszcze nasycone: 14.6g
- Białka: 4.5g
- Błonnik: 1.3g
- Cukry: 1.3g
- ProPoints: 10
- SmartPoints: 14
Informacje żywieniowe za 1 porcję (69g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:




Oceń ten przepis