Ciasto francuskie z pesto - przepis na chrupiące słońce

zagłosuj teraz
Przekąska
łatwe
35 min
356 Kcal

Zachwyć się chrupiącym słońcem jako aperitif! Aromatyzowane sosem pesto, zakochasz się w tym super łatwym do wykonania przepisie. Co więcej, nie potrzebujesz 15 różnych składników. Wystarczą 4! Postępuj krok po kroku z naszymi pisemnymi wyjaśnieniami i zdjęciami! W ten sposób nie przegapisz żadnego z naszych sekretów składania ;-)

Składniki

8

Materiały

  • szklanka, blacha do pieczenia, papier do pieczenia

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania25 min
  • Ciasto francuskie z pesto - przepis na chrupiące słońce - Przygotowanie krok 1Rozwiń pierwsze ciasto francuskie i rozprowadź sos pesto na całej powierzchni.
  • Ciasto francuskie z pesto - przepis na chrupiące słońce - Przygotowanie krok 2Rozwiń drugie ciasto francuskie i przykryj nim pierwsze.
    Umieść szklankę na środku.
  • Ciasto francuskie z pesto - przepis na chrupiące słońce - Przygotowanie krok 3Za pomocą noża pokrój ciasto na 28 kawałków od podstawy szklanki do jej końców.
    Skręć 28 kawałków. Zawsze skręcaj w tym samym kierunku i delikatnie, aby nie rozerwać ciasta blisko szklanki. Wyjmij szklankę.
  • Ciasto francuskie z pesto - przepis na chrupiące słońce - Przygotowanie krok 4Posmaruj słońce roztrzepanym jajkiem, a następnie posyp ziarnami sezamu. Umieść słońce na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez 25 minut w temperaturze 180°C.
  • Ciasto francuskie z pesto - przepis na chrupiące słońce - Przygotowanie krok 5I gotowe! Twoje słońce jest gotowe do dzielenia się i pożerania!

Oceń ten przepis

Obserwacje

Upewnij się, że ciasto francuskie jest dobrze schłodzone przed pieczeniem.

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 356Kcal
  • Węglowodany: 22.4g
  • Tłuszcze: 27.4g
  • Tłuszcze nasycone: 14.6g
  • Białka: 4.5g
  • Błonnik: 1.3g
  • Cukry: 1.3g
  • ProPoints: 10
  • SmartPoints: 14
Informacje żywieniowe za 1 porcję (69g)
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: