Ciasto francuskie na pizzę mumię

zagłosuj teraz
Przekąska
łatwe
30 min
191 Kcal

Aby uzyskać przerażająco chrupiący aperitif na Halloween, wypróbuj te pizze z mumiami! Dzięki zaledwie 4 składnikom możesz przekształcić ciasto francuskie w prosty i oryginalny sposób. Aby ci pomóc, przygotowaliśmy przewodnik krok po kroku, zawierający zdjęcia, pisemne instrukcje i poniższy film. Abyś nie przegapił tej armii strasznie uroczych mumii :-D

Składniki

8

Materiały

  • foremka do ciastek o średnicy 9 cm (lub szklana)
  • 1 widelec + 1 nóż

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania15 min
  • Ciasto francuskie na pizzę mumię - Przygotowanie krok 1Rozwiń ciasto francuskie. Za pomocą okrągłej foremki do ciastek o średnicy 9 cm wytnij 8 kółek.
  • Ciasto francuskie na pizzę mumię - Przygotowanie krok 2Umieść kółka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i nakłuj je widelcem. Nałóż łyżkę sosu pomidorowego na każdy krążek, pozostawiając niewielką obwódkę.
  • Ciasto francuskie na pizzę mumię - Przygotowanie krok 3Posyp startym serem (około 2 łyżeczki na krążek). Dopraw solą i pieprzem. Brzegi ciasta posmaruj palcem niewielką ilością wody.
  • Ciasto francuskie na pizzę mumię - Przygotowanie krok 4Wytnij paski ze skrawków ciasta francuskiego. Umieść paski ciasta na kółkach, mocno dociskając je do krawędzi. Nakłuć paski widelcem.
  • Ciasto francuskie na pizzę mumię - Przygotowanie krok 5Piec przez 15-20 minut w temperaturze 180°C. Pokrój plasterki czarnej oliwki i umieść po dwa na kółkach (chyba że chcesz mieć mumię Cyklopa).
  • Ciasto francuskie na pizzę mumię - Przygotowanie krok 6A teraz wasze mumie są potwornie gotowe!

Oceń ten przepis

Obserwacje

Ser: możesz użyć swojego ulubionego sera!
Przyprawy: dodaj swoje ulubione zioła!
Skrawki ciasta francuskiego: jeśli po zrobieniu pasków dla mumii pozostało ci trochę ciasta francuskiego, użyj tych skrawków do zrobienia chrupiących kości, takich jak te w naszej dekoracji ;-)

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 191Kcal
  • Węglowodany: 12.7g
  • Tłuszcze: 13.8g
  • Tłuszcze nasycone: 8.3g
  • Białka: 3.9g
  • Błonnik: 1g
  • Cukry: 0.7g
  • ProPoints: 5
  • SmartPoints: 8
Informacje żywieniowe za 1 porcję (53g)
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: