Sajgonki - krewetki z kurczakiem

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
4 porcji
łatwe
1 h 5 m

Świeże i łatwe w przygotowaniu sajgonki smakują jeszcze lepiej niż w Azji! Wypełnione kurczakiem i krewetkami, pokochasz je na lunch jako przystawkę lub jako danie główne z mieszanką sałat. Na aperitif pamiętaj, aby pokroić je na plasterki, aby każdy mógł je ugryźć, z pałeczkami lub bez ;-) Skorzystaj z naszego przepisu i filmu, aby odtworzyć naszą łatwą technikę składania sajgonek! I nie wahaj się podzielić z nami swoimi ulubionymi kombinacjami smakowymi w komentarzach ;-)


Składniki

4
Szacowany koszt: 5.92 (1.48€/porcja)

Materiały

  • 1 obieraczka

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Czas oczekiwania30 min
Gotowania15 min

  • Sajgonki - krewetki z kurczakiem - Przygotowanie krok 1Gotuj makaron we wrzącej wodzie przez 4 minuty, a następnie odcedź i pozostaw do ostygnięcia.
  • Sajgonki - krewetki z kurczakiem - Przygotowanie krok 2Pokroić kurczaka i gotować we wrzącej wodzie przez 15 minut. Odcedzić, pozostawić do ostygnięcia i pokruszyć.
  • Sajgonki - krewetki z kurczakiem - Przygotowanie krok 3Umyj i obierz marchewkę, a następnie zetrzyj ją w paski za pomocą obieraczki do warzyw. Pokroić liście sałaty. Przekroić krewetki wzdłuż na pół.
  • Sajgonki - krewetki z kurczakiem - Przygotowanie krok 4Namocz wafle ryżowe w letniej wodzie przez około 10 sekund.
  • Sajgonki - krewetki z kurczakiem - Przygotowanie krok 5Na dolną część kotleta wyłożyć krewetki, następnie kurczaka, wermiszel i paski marchewki, a następnie przykryć sałatą.
  • Sajgonki - krewetki z kurczakiem - Przygotowanie krok 6Złożyć dolną połowę ciasta nad nadzieniem, a następnie oba boki i zwinąć sajgonkę.
  • Sajgonki - krewetki z kurczakiem - Przygotowanie krok 7Zanurz bułki w sosie nuoc-mâm.

Obserwacje

Spring rollsy powinny być zjedzone szybko (najlepiej tego samego dnia). Przed schłodzeniem można zawinąć je w folię spożywczą.
Jeśli chcesz, możesz dodać kiełki fasoli.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+