Sajgonki - krewetki z kurczakiem
zagłosuj teraz
Świeże i łatwe w przygotowaniu sajgonki smakują jeszcze lepiej niż w Azji! Wypełnione kurczakiem i krewetkami, pokochasz je na lunch jako przystawkę lub jako danie główne z mieszanką sałat. Na aperitif pamiętaj, aby pokroić je na plasterki, aby każdy mógł je ugryźć, z pałeczkami lub bez ;-) Skorzystaj z naszego przepisu i filmu, aby odtworzyć naszą łatwą technikę składania sajgonek! I nie wahaj się podzielić z nami swoimi ulubionymi kombinacjami smakowymi w komentarzach ;-)
Składniki
4
Szacowany koszt: 5.92Euros€ (1.48€/porcja)
Materiały
- 1 obieraczka
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Czas oczekiwania30 min
Gotowania15 min
- Gotuj makaron we wrzącej wodzie przez 4 minuty, a następnie odcedź i pozostaw do ostygnięcia.
- Pokroić kurczaka i gotować we wrzącej wodzie przez 15 minut. Odcedzić, pozostawić do ostygnięcia i pokruszyć.
- Umyj i obierz marchewkę, a następnie zetrzyj ją w paski za pomocą obieraczki do warzyw. Pokroić liście sałaty. Przekroić krewetki wzdłuż na pół.
- Namocz wafle ryżowe w letniej wodzie przez około 10 sekund.
- Na dolną część kotleta wyłożyć krewetki, następnie kurczaka, wermiszel i paski marchewki, a następnie przykryć sałatą.
- Złożyć dolną połowę ciasta nad nadzieniem, a następnie oba boki i zwinąć sajgonkę.
- Zanurz bułki w sosie nuoc-mâm.
Obserwacje
Spring rollsy powinny być zjedzone szybko (najlepiej tego samego dnia). Przed schłodzeniem można zawinąć je w folię spożywczą.
Jeśli chcesz, możesz dodać kiełki fasoli.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!