Szybkie ciasto z tuńczykiem

zagłosuj teraz
Danie główne
łatwe
50 min
354 Kcal

Na łatwy obiad wypróbuj nasz pikantny tort z tuńczyka! To szybki i łatwy przepis, gdy brakuje Ci pomysłów. Podawaj z mieszanką sałat i gotowe! Twoi goście pokochają ten przepis również jako aperitif. Nie zapomnij o nim, jeśli planujesz piknik :-) Postępuj zgodnie z instrukcjami przygotowania tego pikantnego ciasta, korzystając z naszych pisemnych objaśnień, zdjęć i filmów!

Składniki

6

Materiały

  • 1 forma do ciasta (tutaj 22x11 cm)

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania40 min
  • Szybkie ciasto z tuńczykiem - Przygotowanie krok 1Rozgrzej piekarnik do 180°C.
    Ubij jajka na omlet. Dodaj mąkę i proszek do pieczenia i dobrze wymieszaj. Dodaj mleko, a następnie oliwę z oliwek.
  • Szybkie ciasto z tuńczykiem - Przygotowanie krok 2Odsączyć i rozdrobnić tuńczyka, a następnie dodać do ciasta z tartą Gruyère. Doprawić do smaku.
  • Szybkie ciasto z tuńczykiem - Przygotowanie krok 3Wlej ciasto do wysmarowanej masłem formy i piecz przez 40 minut w temperaturze 180°C.
  • Szybkie ciasto z tuńczykiem - Przygotowanie krok 4Wszystko gotowe!

Oceń ten przepis

Obserwacje

Możesz użyć tego przepisu do zrobienia mini muffinek!

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 354Kcal
  • Węglowodany: 11.7g
  • Tłuszcze: 26.3g
  • Tłuszcze nasycone: 7.6g
  • Białka: 17.4g
  • Błonnik: 0.7g
  • Cukry: 2.2g
  • ProPoints: 10
  • SmartPoints: 11
Informacje żywieniowe za 1 porcję (132g)

Sprzęt do gotowania

piekarnik
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: