Szybkie ciasto z tuńczykiem
zagłosuj teraz
Na łatwy obiad wypróbuj nasz pikantny tort z tuńczyka! To szybki i łatwy przepis, gdy brakuje Ci pomysłów. Podawaj z mieszanką sałat i gotowe! Twoi goście pokochają ten przepis również jako aperitif. Nie zapomnij o nim, jeśli planujesz piknik :-) Postępuj zgodnie z instrukcjami przygotowania tego pikantnego ciasta, korzystając z naszych pisemnych objaśnień, zdjęć i filmów!
Składniki
6
Materiały
- 1 forma do ciasta (tutaj 22x11 cm)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania40 min
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Ubij jajka na omlet. Dodaj mąkę i proszek do pieczenia i dobrze wymieszaj. Dodaj mleko, a następnie oliwę z oliwek.
Odsączyć i rozdrobnić tuńczyka, a następnie dodać do ciasta z tartą Gruyère. Doprawić do smaku.
Wlej ciasto do wysmarowanej masłem formy i piecz przez 40 minut w temperaturze 180°C.
Wszystko gotowe!
Obserwacje
Możesz użyć tego przepisu do zrobienia mini muffinek!
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 354Kcal
- Węglowodany: 11.7g
- Tłuszcze: 26.3g
- Tłuszcze nasycone: 7.6g
- Białka: 17.4g
- Błonnik: 0.7g
- Cukry: 2.2g
- ProPoints: 10
- SmartPoints: 11
Informacje żywieniowe za 1 porcję (132g)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:




Oceń ten przepis