Wegańskie lody z czerwonych owoców: super łatwa do zrobienia kremowa bananowa przyjemność!
zagłosuj teraz
Ciesz się lodami bez maszyny do lodów i bez laktozy dzięki temu Nice Cream :-) Pomysł jest prosty: zamrozić banany i użyć ich jako bazy do przyszłych lodów. W tym przypadku wystarczy zmiksować je z kilkoma czerwonymi owocami i gotowe na deser lub przekąskę :-)
Składniki
4
Materiały
- 1 blender ręczny (lub 1 rozdrabniacz)
- 1 torebka do zamrażarki
- 1 hermetyczne pudełko
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania4 h
Pokrój banany na kawałki i umieść je w torebce do zamrażania. Umieść w zamrażarce na co najmniej 4 godziny.
Zmiksuj banany i czerwone owoce na gładką masę. Przełóż do hermetycznego pojemnika i umieść w zamrażarce, aż będzie gotowe do spożycia.
I gotowe!
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 106Kcal
- Węglowodany: 21.8g
- Tłuszcze: 0.4g
- Tłuszcze nasycone: 0.1g
- Białka: 1.5g
- Błonnik: 3.7g
- Cukry: 17.2g
- ProPoints: 3
- SmartPoints: 5
Informacje żywieniowe za 1 porcję (125g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!
Oceń ten przepis