Świeży tatar z łososia i zielonego jabłka
zagłosuj teraz
To przepis bez gotowania, którego nie można się doczekać, zwłaszcza gdy jest tak łatwy w przygotowaniu! Wszystko, co musisz zrobić, aby przygotować tatar z łososia i zielonego jabłka, to pokroić składniki, wymieszać je i gotowe! Szybki i świeży przepis, idealny na gorące letnie dni.
Składniki
2
Materiały
- Koło do serwowania o średnicy 10 cm
Przygotowanie
Pokrój łososia w drobną kostkę (około 1 cm).
Dodaj obrane i drobno posiekane jabłko oraz szalotkę do łososia. Dodaj posiekany szczypiorek.
Dopraw oliwą z oliwek, sokiem z cytryny i solą. Dobrze wymieszaj.
Podawaj w kokilkach lub użyj małych kółek do uformowania ładnych tartarów.
Tatar z łososia jest już gotowy!
Obserwacje
Jabłko: jeśli nie jesteś fanem słodko-pikantnych połączeń, zastąp je ogórkiem!
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 329Kcal
- Węglowodany: 5.3g
- Tłuszcze: 24.9g
- Tłuszcze nasycone: 4.2g
- Białka: 20.2g
- Błonnik: 0.9g
- Cukry: 4.6g
- ProPoints: 9
- SmartPoints: 10
Informacje żywieniowe za 1 porcję (167g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:



Oceń ten przepis