Świeży tatar z łososia i zielonego jabłka

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
łatwe
15 min
329 Kcal

To przepis bez gotowania, którego nie można się doczekać, zwłaszcza gdy jest tak łatwy w przygotowaniu! Wszystko, co musisz zrobić, aby przygotować tatar z łososia i zielonego jabłka, to pokroić składniki, wymieszać je i gotowe! Szybki i świeży przepis, idealny na gorące letnie dni.

Składniki

2

Materiały

  • Koło do serwowania o średnicy 10 cm

Przygotowanie

  • Świeży tatar z łososia i zielonego jabłka - Przygotowanie krok 1Pokrój łososia w drobną kostkę (około 1 cm).
  • Świeży tatar z łososia i zielonego jabłka - Przygotowanie krok 2Dodaj obrane i drobno posiekane jabłko oraz szalotkę do łososia. Dodaj posiekany szczypiorek.
  • Świeży tatar z łososia i zielonego jabłka - Przygotowanie krok 3Dopraw oliwą z oliwek, sokiem z cytryny i solą. Dobrze wymieszaj.
  • Świeży tatar z łososia i zielonego jabłka - Przygotowanie krok 4Podawaj w kokilkach lub użyj małych kółek do uformowania ładnych tartarów.
  • Świeży tatar z łososia i zielonego jabłka - Przygotowanie krok 5Tatar z łososia jest już gotowy!

Oceń ten przepis

Obserwacje

Jabłko: jeśli nie jesteś fanem słodko-pikantnych połączeń, zastąp je ogórkiem!

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 329Kcal
  • Węglowodany: 5.3g
  • Tłuszcze: 24.9g
  • Tłuszcze nasycone: 4.2g
  • Białka: 20.2g
  • Błonnik: 0.9g
  • Cukry: 4.6g
  • ProPoints: 9
  • SmartPoints: 10
Informacje żywieniowe za 1 porcję (167g)
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: