Pieczone jabłka

zagłosuj teraz
Desser
łatwe
50 min
156 Kcal

Super prosty przepis na deser z jabłkami! Owoce są miękkie i delikatnie aromatyzowane cynamonem :-) Nie potrzeba tu wielu składników! Dowód na to, że można się dobrze bawić, mając niewiele :-) To przepis, który jest łatwy do wykonania, nawet dla nowicjuszy!

Składniki

4

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania40 min
  • Pieczone jabłka - Przygotowanie krok 1Umieść masło w misce i roztop przez kilka sekund w kuchence mikrofalowej.
    Dodaj cynamon, brązowy cukier i wymieszaj.
  • Pieczone jabłka - Przygotowanie krok 2Obierz jabłka (jeśli nie są organiczne) i usuń gniazda nasienne.
  • Pieczone jabłka - Przygotowanie krok 3Umieść jabłka w naczyniu żaroodpornym i posmaruj je mieszanką masła, brązowego cukru i cynamonu.
  • Pieczone jabłka - Przygotowanie krok 4Piec przez 40 minut w temperaturze 180°C.
    Od czasu do czasu polewać jabłka podczas pieczenia.
  • Pieczone jabłka - Przygotowanie krok 5Zjedz je od razu po wyjęciu z piekarnika :-)

Oceń ten przepis

Obserwacje

Jabłka: jeśli są organiczne, nie trzeba ich obierać. Możesz odciąć górną część jabłka (jak w przepisie na nadziewane pomidory), wyłowić je, a następnie założyć pokrywkę przed gotowaniem. Zapewni to ładną prezentację. Pamiętaj, aby nakłuć je w kilku miejscach widelcem, aby nie pękły podczas gotowania.

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 156Kcal
  • Węglowodany: 22g
  • Tłuszcze: 6.4g
  • Tłuszcze nasycone: 4.2g
  • Białka: 0.5g
  • Błonnik: 3.1g
  • Cukry: 22g
  • ProPoints: 4
  • SmartPoints: 8
Informacje żywieniowe za 1 porcję (163g)
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: