Pstrąg pieczony z tymiankiem i oliwą z oliwek
					zagłosuj teraz
						
			
	            
                    
            Dziś na lunch ryba! I to nie byle jaka ryba: piękny pstrąg z tymiankiem, cytryną i oliwą z oliwek. Nie ma nic lepszego na łatwy, zrównoważony i słoneczny posiłek :-) W towarzystwie ryżu, warzyw lub smażonych ziemniaków, będziesz mieć coś dla całej rodziny! Przychodzimy do Twojej kuchni z naszą wersją pisemną i wideo, aby pomóc Ci wykonać ten przepis krok po kroku :-)
Składniki
		
			
			2
			
		
	
																		Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania15 min
 Wymieszaj tymianek z oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Wymieszaj tymianek z oliwą z oliwek, solą i pieprzem.
 Umieść 1 do 2 łyżek tej mieszanki wewnątrz pstrąga, już umieszczonego w naczyniu do pieczenia. Umieść 1 do 2 łyżek tej mieszanki wewnątrz pstrąga, już umieszczonego w naczyniu do pieczenia.
 Umieść w środku plasterki cytryny przekrojone na pół. Dodaj również kilka liści laurowych. Umieść w środku plasterki cytryny przekrojone na pół. Dodaj również kilka liści laurowych.
 Polej pstrąga pozostałą oliwą z oliwek. Polej pstrąga pozostałą oliwą z oliwek.
 Piec przez 15 minut w temperaturze 200°C. Piec przez 15 minut w temperaturze 200°C.
- A teraz pieczony pstrąg jest gotowy!
Obserwacje
Dodatki: nie wahaj się dodać ząbków czosnku lub plasterków pomidora do pstrąga, aby dodać mu dodatkowego smaku.
Odżywianie
            za 1 porcję / na 100 g
        
    
				 Kalorie: 790Kcal
			
		- Węglowodany: 4.8g
- Tłuszcze: 74.8g
- Tłuszcze nasycone: 10.9g
- Białka: 21.1g
- Błonnik: 6.3g
- Cukry: 3.6g
- ProPoints: 22
- SmartPoints: 25
Informacje żywieniowe za 1 porcję (193g)
		
					
		
			Sprzęt do gotowania
piekarnik
Atrybuty
Przechowywać w lodówce
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
        



Oceń ten przepis