Myszy jagnięce confit z miodem i tymiankiem
zagłosuj teraz
Jesteś fanem słodko-pikantnych potraw? Pokochasz nasz przepis na konfitowane myszy jagnięce z miodem i tymiankiem! Jest łatwy w przygotowaniu i pozwoli zaprezentować to wyrafinowane mięso z najlepszej strony. Idealny pomysł na świąteczny posiłek lub niedzielny obiad z rodziną, podawany z ziemniakami lub innymi sezonowymi warzywami :-)
Składniki
2
Materiały
- Rondel lub naczynie żaroodporne
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania2 h
Podgrzej oliwę z oliwek w dużym rondlu. Podsmaż posiekaną cebulę.
Dodaj myszy jagnięce i smaż ze wszystkich stron.
Dodaj wodę, miód, tymianek i rozmaryn, dopraw solą i pieprzem i doprowadź do wrzenia. Przykryj i gotuj na bardzo małym ogniu przez 1 godzinę i 45 minut.
Po tym czasie zdejmij pokrywkę i gotuj przez kolejne 10 minut, aby sos lekko się zredukował.
Myszy jagnięce confit są już gotowe!
Obserwacje
Miód: jeśli lubisz jego smak, możesz podwoić proporcje.
Proporcje: zazwyczaj liczymy na jedną mysz jagnięcą na osobę, ale zależy to od wielkości jagnięciny.
Sugestie dotyczące podawania: ten przepis jest idealny z fasolką szparagową smażoną na patelni.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 381Kcal
- Węglowodany: 11.6g
- Tłuszcze: 20.5g
- Tłuszcze nasycone: 6.3g
- Białka: 36.4g
- Błonnik: 2g
- Cukry: 10.6g
- ProPoints: 10
- SmartPoints: 11
Informacje żywieniowe za 1 porcję (294g)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis