Pieczony camembert z miodem i orzechami włoskimi
zagłosuj teraz
Kiedy potrzebujesz rozpływającego się w ustach, pocieszającego przepisu, co może być lepszego niż pieczony camembert? Polany miodem i posypany orzechami włoskimi, gwarantuje soczyste doznania smakowe! Podawaj ten pieczony camembert jako aperitif z tostami i zimnymi mięsami lub jako danie główne z mieszanką sałat :-) Jest tak łatwy w przygotowaniu, że pozwolimy Ci podążać za naszymi kilkoma krokami przygotowania wyjaśnionymi na piśmie, na zdjęciach i na wideo, a następnie cieszyć się!
Składniki
4
Materiały
- ramekin
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania20 min
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Wyjmij camembert z opakowania i umieść go w kokilce. Naciąć wierzch nożem.
Na wierzch wylać miód. Posypać orzechami włoskimi, laskowymi, pokruszonymi pistacjami i pestkami słonecznika.
Piec przez 20 minut w temperaturze 180°C.
Teraz jest gotowy! Wystarczy zanurzyć w nim tosta ;-)
Obserwacje
Dekoracja: urozmaicić smak, zastępując orzechy na przykład suszonymi owocami!
Ser: tutaj użyliśmy sera Camembert z mleka krowiego, ale można również wybrać ser z mleka koziego, taki jak Camembert :-)
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 218Kcal
- Węglowodany: 4.9g
- Tłuszcze: 15.3g
- Tłuszcze nasycone: 8.4g
- Białka: 14.9g
- Błonnik: 0.4g
- Cukry: 4.5g
- ProPoints: 6
- SmartPoints: 8
Informacje żywieniowe za 1 porcję (73g)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:





Oceń ten przepis