Colesław po amerykańsku (surówka z kapusty i marchwi)

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
łatwe
30 min
230 Kcal

Prosta, chrupiąca sałatka na początek menu lub jako dodatek do grillowanych mięs. Colesław to po prostu mieszanka białej kapusty i marchewki z sosem z majonezu, cukru i octu jabłkowego. Świetny sposób na zachęcenie niechętnych dzieci lub dorosłych do jedzenia warzyw ;-)

Składniki

4

Przygotowanie

  • Colesław po amerykańsku (surówka z kapusty i marchwi) - Przygotowanie krok 1Pokrój ćwiartkę kapusty na cienkie paski.
  • Colesław po amerykańsku (surówka z kapusty i marchwi) - Przygotowanie krok 2Zetrzyj 2 marchewki i wymieszaj z posiekaną kapustą w misce.
  • Colesław po amerykańsku (surówka z kapusty i marchwi) - Przygotowanie krok 3Do majonezu dodaj cukier, ocet, sól i pieprz. Dobrze wymieszaj.
  • Colesław po amerykańsku (surówka z kapusty i marchwi) - Przygotowanie krok 4Polej warzywa sosem i dobrze wymieszaj.
  • Colesław po amerykańsku (surówka z kapusty i marchwi) - Przygotowanie krok 5Colesław jest już gotowy!

Oceń ten przepis

Obserwacje

Sos: można go zastąpić ulubionym winegretem!

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 230Kcal
  • Węglowodany: 11.2g
  • Tłuszcze: 19.3g
  • Tłuszcze nasycone: 1.8g
  • Białka: 1.9g
  • Błonnik: 3g
  • Cukry: 10.2g
  • ProPoints: 6
  • SmartPoints: 9
Informacje żywieniowe za 1 porcję (157g)
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: