Colesław po amerykańsku (surówka z kapusty i marchwi)
zagłosuj teraz
Prosta, chrupiąca sałatka na początek menu lub jako dodatek do grillowanych mięs. Colesław to po prostu mieszanka białej kapusty i marchewki z sosem z majonezu, cukru i octu jabłkowego. Świetny sposób na zachęcenie niechętnych dzieci lub dorosłych do jedzenia warzyw ;-)
Składniki
4
Przygotowanie
Pokrój ćwiartkę kapusty na cienkie paski.
Zetrzyj 2 marchewki i wymieszaj z posiekaną kapustą w misce.
Do majonezu dodaj cukier, ocet, sól i pieprz. Dobrze wymieszaj.
Polej warzywa sosem i dobrze wymieszaj.
Colesław jest już gotowy!
Obserwacje
Sos: można go zastąpić ulubionym winegretem!
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 230Kcal
- Węglowodany: 11.2g
- Tłuszcze: 19.3g
- Tłuszcze nasycone: 1.8g
- Białka: 1.9g
- Błonnik: 3g
- Cukry: 10.2g
- ProPoints: 6
- SmartPoints: 9
Informacje żywieniowe za 1 porcję (157g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!
Oceń ten przepis