Pieczony ser camembert w frytkownicy powietrznej!

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
łatwe
15 min
582 Kcal

Wyobraź sobie ciągnący się camembert, upieczony do perfekcji we frytkownicy powietrznej... W towarzystwie kromek tostowanego chleba wiejskiego aromatyzowanego oliwą z oliwek :-) To proste, pyszne danie jest idealne dla fanów rozpływającego się sera. Z odrobiną miodu i szczyptą prowansalskich ziół, ten camembert zostanie przyrządzony w mgnieniu oka i zachwyci kubki smakowe miłośników sera jako aperitif lub jako danie główne w towarzystwie chrupiącej zielonej sałaty! Postępuj zgodnie z poniższymi instrukcjami krok po kroku:

Składniki

4

Materiały

  • Deska do krojenia
  • Nóż
  • Frytkownica powietrzna
  • Ramequin

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania10 min
  • Pieczony ser camembert w frytkownicy powietrznej! - Przygotowanie krok 1Pokrój kawałki chleba wiejskiego i podawaj z pieczonym camembertem.
  • Pieczony ser camembert w frytkownicy powietrznej! - Przygotowanie krok 2Wyjmij camembert z opakowania i umieść w kokilce. Naciąć wierzch nożem.
  • Pieczony ser camembert w frytkownicy powietrznej! - Przygotowanie krok 3Na wierzch wylać miód. Posypać ziołami prowansalskimi i pieprzem.
  • Pieczony ser camembert w frytkownicy powietrznej! - Przygotowanie krok 4Umieść camembert na tacy frytkownicy powietrznej i gotuj w temperaturze 180 stopni przez 10 minut w trybie "Air Fry".
  • Pieczony ser camembert w frytkownicy powietrznej! - Przygotowanie krok 5Przygotuj grzanki, umieszczając je we frytkownicy powietrznej i lekko smarując oliwą z oliwek oraz ziołami prowansalskimi. Piec przez kolejne 10 minut w temperaturze 180 stopni w trybie "Air Fry".
  • Pieczony ser camembert w frytkownicy powietrznej! - Przygotowanie krok 6A teraz jest gotowe! Smacznego :-)

Oceń ten przepis

FAQ ❓

Czy ten przepis można przygotować bez frytkownicy powietrznej?

Oczywiście, że można! Rozgrzej piekarnik do 180°C, umieść camembert w żaroodpornym naczyniu i postępuj zgodnie z tymi samymi krokami przygotowania. Piec przez około 15 do 20 minut, aż ser się rozpuści.
Możesz spersonalizować swój pieczony camembert posiekanymi orzechami włoskimi, plasterkami jabłka lub gruszki, a nawet kawałkami suszonej figi, jeśli lubisz słodko-kwaśne!
Do pieczonego camemberta idealnie pasuje rustykalny bochenek wiejski. Możesz również zdecydować się na bagietkę lub chleb orzechowy, które będą do niego bardzo dobrze pasować :-)
Wytrawne białe wino, takie jak Chardonnay lub lekkie czerwone wino, takie jak Pinot Noir, bardzo dobrze komponuje się z pieczonym camembertem.
Tak, można użyć innych miękkich serów, takich jak Brie lub Reblochon. Upewnij się tylko, że ser nadaje się do topienia!

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 582Kcal
  • Węglowodany: 75.8g
  • Tłuszcze: 18.2g
  • Tłuszcze nasycone: 8.8g
  • Białka: 25.9g
  • Błonnik: 4.4g
  • Cukry: 7.5g
  • ProPoints: 15
  • SmartPoints: 18
Informacje żywieniowe za 1 porcję (198g)

Sprzęt do gotowania

frytkownica powietrzna
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: