Konfitowane pomidory w frytkownicy powietrznej

zagłosuj teraz
Side dish
łatwe
37 min
104 Kcal

Eksplozja smaku, która pozostaje na podniebieniu: pomidory confit we frytkownicy powietrznej są łatwe w przygotowaniu i doskonale nadają się do dań głównych, ale także do wzbogacania sałatek lub pikantnych ciast. Ich błyszczący, karmelizowany wygląd sprawia, że są bardzo apetyczne - nie będziesz mógł się doczekać, aby ich spróbować! Z pewnością próbowałeś już przygotować pomidory confit w piekarniku, ale dzięki frytkownicy powietrznej zaoszczędzisz mnóstwo czasu. Daj się przekonać aksamitnej konsystencji i złożonemu, mocnemu aromatowi naszych pomidorów confit we frytkownicy powietrznej. Postępuj zgodnie ze wskazówkami gotowania krok po kroku i napisz nam w komentarzach, co myślisz o tym łatwym wegetariańskim przepisie.

Składniki

2

Materiały

  • Papier do pieczenia
  • Frytkownica powietrzna
  • miska
  • łyżka
  • deska do krojenia

Przygotowanie

Czas przygotowania2 min
Gotowania35 min
  • Konfitowane pomidory w frytkownicy powietrznej - Przygotowanie krok 1Umyj pomidorki koktajlowe i osusz je. Przekrój je wzdłuż na pół.
  • Konfitowane pomidory w frytkownicy powietrznej - Przygotowanie krok 2Umieść je w misce i dopraw oliwą, solą, pieprzem, oregano i cukrem. Następnie dobrze wymieszaj.
  • Konfitowane pomidory w frytkownicy powietrznej - Przygotowanie krok 3Wyłóż kosz frytownicy papierem do pieczenia. Następnie ułóż pomidorki koktajlowe przekrojoną stroną do góry i posyp je cukrem.
  • Konfitowane pomidory w frytkownicy powietrznej - Przygotowanie krok 4Piec przez 20 minut w temperaturze 160°. Następnie kolejne 4/5 minut w temperaturze 200° (tryb smażenia na powietrzu).
  • Konfitowane pomidory w frytkownicy powietrznej - Przygotowanie krok 5Konfitowane pomidorki koktajlowe we frytkownicy są gotowe!

Oceń ten przepis

FAQ ❓

Jak długo można przechowywać pomidory koktajlowe confit we frytkownicy?

Maksymalnie 3 dni w szczelnym pojemniku w lodówce.
Zalecamy wybór jędrnych pomidorów koktajlowych
Konfitowane pomidory we frytownicy powietrznej można również przygotować z tymiankiem. Jeśli wolisz, możesz również użyć obu ziół
Tak, oczywiście
Tak, oczywiście. Jeśli nie masz frytownicy, możesz bezpiecznie użyć piekarnika, ale czas pieczenia będzie dłuższy. Jeśli chcesz, aby były ładnie skarmelizowane, zalecamy pieczenie w temperaturze 150° przez 2 godziny (zawsze sprawdzaj, ponieważ każdy piekarnik może piec inaczej).

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 104Kcal
  • Węglowodany: 6.8g
  • Tłuszcze: 7.7g
  • Tłuszcze nasycone: 1.1g
  • Białka: 0.8g
  • Błonnik: 1.5g
  • Cukry: 6.6g
  • ProPoints: 3
  • SmartPoints: 4
Informacje żywieniowe za 1 porcję (90g)

Sprzęt do gotowania

frytkownica powietrzna

Atrybuty

Przechowywać w lodówce
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: