Panierowane babybels w frytkownicy powietrznej
Wszyscy znamy słynny ciepły kozi ser jako dodatek do sałatek, ale czy kiedykolwiek próbowałeś panierowanego Babybela? Dzięki naszemu szybkiemu i łatwemu przepisowi na frytownicę powietrzną uzyskasz nieodparcie chrupiące Babybels na zewnątrz i rozpływające się w ustach w środku, z bardzo małą ilością tłuszczu i gotowe w zaledwie kilka minut. Idealne jako aperitif lub dodatek do sałatek :-)
Składniki
Materiały
- Frytkownica powietrzna
- Olej roślinny w sprayu
Przygotowanie
Rozwinąć Babybels i zanurzyć je w roztrzepanym jajku. Obtoczyć w mące.
Zanurz w jajku, a następnie w bułce tartej.
Spryskaj tacę frytkownicy powietrznej olejem. Umieść w niej Babybel pokryte bułką tartą i polej je większą ilością oleju.
Gotować w trybie Air Fry w temperaturze 200°C przez 5 minut.
Wyjąć panierowane babybels z tacki i podawać na gorąco! Smacznego!
Obserwacje
Czy mogę zamrozić panierowany Babybel?
Można je zamrażać bez żadnych obaw!
Jak przechowywać panierowany Babybel?
Umieść je w szczelnej puszce w chłodnym miejscu, a będą przechowywane przez 3 dni.
Jakiego sosu powinienem użyć do panierowanej Babybel?
Polecamy sos pesto! Można je również maczać w tradycyjnym ketchupie, majonezie lub sosie barbecue...
Jak przyprawić panierowane Babybel
Do mąki lub bułki tartej można dodać przyprawy!
Odżywianie
- Węglowodany: 10.6g
- Tłuszcze: 8.4g
- Tłuszcze nasycone: 4.2g
- Białka: 7.8g
- Błonnik: 0.6g
- Cukry: 0.4g
- ProPoints: 4
- SmartPoints: 5





Oceń ten przepis