Jak ugotować kiełbaski w frytkownicy powietrznej?

Przekąska
łatwe
12 min
936 Kcal

Chcesz mieć dobrze zarumienione kiełbaski bez konieczności żonglowania patelnią i rozpryskiwania? Frytkownica powietrzna jest Twoim najlepszym sprzymierzeńcem! Dzięki równomiernemu smażeniu i braku dodatku tłuszczu, kiełbaski będą chrupiące na zewnątrz i rozpływające się w ustach w mgnieniu oka. Więc odpal i ciesz się! ;)

Składniki

2

Materiały

  • Frytkownica powietrzna

Przygotowanie

Czas przygotowania2 min
Gotowania10 min
  • Jak ugotować kiełbaski w frytkownicy powietrznej? - Przygotowanie krok 1Umieść kiełbaski w koszu frytkownicy powietrznej i gotuj w temperaturze 200°C przez 10 minut.
  • Jak ugotować kiełbaski w frytkownicy powietrznej? - Przygotowanie krok 2Odwróć kiełbaski w połowie gotowania.
  • Jak ugotować kiełbaski w frytkownicy powietrznej? - Przygotowanie krok 3I gotowe, smacznego! :)

Oceń ten przepis

FAQ ❓

Czy muszę nakłuwać kiełbaski przed gotowaniem?

Nie jest konieczne nakłuwanie kiełbasek przed gotowaniem ich we frytkownicy powietrznej. Dzięki temu wszystkie soki pozostają w środku, a kiełbasa jest bardziej soczysta.
Nie, kiełbaski naturalnie uwalniają tłuszcz podczas gotowania, więc nie ma potrzeby dodawania oleju.
Aby ograniczyć rozpryskiwanie, umieść kiełbaski na stojaku w koszu frytkownicy powietrznej, aby tłuszcz spływał pod spód.
Tak, wystarczy dodać 2 do 3 minut dodatkowego czasu gotowania. Pamiętaj, aby odwrócić je w połowie gotowania, aby zapewnić równomierne gotowanie.
Ugotowane kiełbaski można przechowywać przez 2 do 3 dni w lodówce w szczelnym pojemniku.
Tak, można je zamrozić na okres do 2 miesięcy.

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 936Kcal
  • Węglowodany: 3g
  • Tłuszcze: 77.1g
  • Tłuszcze nasycone: 28.3g
  • Białka: 56.4g
  • Błonnik: 0g
  • Cukry: 1.8g
  • ProPoints: 25
  • SmartPoints: 31
Informacje żywieniowe za 1 porcję (300g)

Sprzęt do gotowania

frytkownica powietrzna

Atrybuty

Można zamrozić
Przechowywać w lodówce
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:
1/5, 1 głosuj