Jak ugotować kiełbaski w frytkownicy powietrznej?
Chcesz mieć dobrze zarumienione kiełbaski bez konieczności żonglowania patelnią i rozpryskiwania? Frytkownica powietrzna jest Twoim najlepszym sprzymierzeńcem! Dzięki równomiernemu smażeniu i braku dodatku tłuszczu, kiełbaski będą chrupiące na zewnątrz i rozpływające się w ustach w mgnieniu oka. Więc odpal i ciesz się! ;)
Składniki
2
Materiały
- Frytkownica powietrzna
Przygotowanie
Czas przygotowania2 min
Gotowania10 min
Umieść kiełbaski w koszu frytkownicy powietrznej i gotuj w temperaturze 200°C przez 10 minut.
Odwróć kiełbaski w połowie gotowania.
I gotowe, smacznego! :)
FAQ ❓
Czy muszę nakłuwać kiełbaski przed gotowaniem?
Nie jest konieczne nakłuwanie kiełbasek przed gotowaniem ich we frytkownicy powietrznej. Dzięki temu wszystkie soki pozostają w środku, a kiełbasa jest bardziej soczysta.
Czy powinienem dodać olej?
Nie, kiełbaski naturalnie uwalniają tłuszcz podczas gotowania, więc nie ma potrzeby dodawania oleju.
Jak mogę uniknąć rozpryskiwania się tłuszczu we frytkownicy Air Fryer?
Aby ograniczyć rozpryskiwanie, umieść kiełbaski na stojaku w koszu frytkownicy powietrznej, aby tłuszcz spływał pod spód.
Czy mogę gotować mrożone kiełbaski we frytkownicy Air Fryer?
Tak, wystarczy dodać 2 do 3 minut dodatkowego czasu gotowania. Pamiętaj, aby odwrócić je w połowie gotowania, aby zapewnić równomierne gotowanie.
Jak długo mogę przechowywać ugotowane kiełbaski?
Ugotowane kiełbaski można przechowywać przez 2 do 3 dni w lodówce w szczelnym pojemniku.
Czy ugotowane kiełbaski można zamrozić?
Tak, można je zamrozić na okres do 2 miesięcy.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 936Kcal
- Węglowodany: 3g
- Tłuszcze: 77.1g
- Tłuszcze nasycone: 28.3g
- Białka: 56.4g
- Błonnik: 0g
- Cukry: 1.8g
- ProPoints: 25
- SmartPoints: 31
Informacje żywieniowe za 1 porcję (300g)
Sprzęt do gotowania
frytkownica powietrzna
Atrybuty
Można zamrozić
Przechowywać w lodówce
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
1/5, 1 głosuj





Oceń ten przepis