Mini gratins dauphinois

zagłosuj teraz
Side dish
łatwe
55 min

Nie zawsze łatwo jest znaleźć idealny dodatek do dania. Dzisiaj proponujemy przygotowanie mini wersji gratin dauphinois. Prezentacja, która zrobi wrażenie na talerzach Twoich gości ;-) Krok po kroku pokażemy Ci, jak zamienić ziemniaki w mini gratin dauphinois z naszymi zdjęciami, pisemnymi i wideo objaśnieniami poniżej ↓ ↓

Składniki

9

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania45 min
  • Mini gratins dauphinois - Przygotowanie krok 1Ziemniaki obrać i pokroić w cienkie plasterki. Doprowadzić mleko do wrzenia. Doprawić solą, pieprzem i mieloną gałką muszkatołową. Gotować ziemniaki przez 10 minut.
  • Mini gratins dauphinois - Przygotowanie krok 2Odsączyć i równomiernie rozłożyć w natłuszczonych foremkach na muffiny.
  • Mini gratins dauphinois - Przygotowanie krok 3Wymieszaj śmietanę z roztopionym masłem i polej tym mieszanką ziemniaki.
  • Mini gratins dauphinois - Przygotowanie krok 4Piec w temperaturze 180°C przez 30 minut.
  • Mini gratins dauphinois - Przygotowanie krok 5Gotowe! Podawaj z małą sałatką ;-)

Oceń ten przepis

PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: