Mini gofry czekoladowe
					zagłosuj teraz
						
			
	            
                    
            Ciesz się tymi mini goframi z czekoladą jako przekąską. Rezultat jest zarówno wilgotny, jak i chrupiący, co czyni je wyjątkowo smacznymi :-) Krok po kroku pokażemy Ci, jak wykonać ten super prosty przepis, korzystając z naszych opisanych kroków, zdjęć i wideo ↓ ↓
Składniki
		
			
			12
			
		
	
																		Materiały
- Gofrownica
 - Maszyna do ugniatania
 
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Czas oczekiwania1 h 30 m
Gotowania4 min
Ciepłe mleko wymieszać z drożdżami i odstawić na 10 minut.
Umieść cukier, mąkę i jajko w misce miksera i dodaj mleko z drożdżami (drożdże nie mogą mieć kontaktu z cukrem). Wyrabiać ciasto przez około 4 minuty.
Stopniowo dodawać pokrojone na kawałki masło, kontynuując ugniatanie. Na koniec ugniatać przez około 10 minut, aby dokładnie dodać masło. Przykryć miskę folią i schłodzić przez 1 godzinę.
Uformuj małe kawałki ciasta o wadze 21 gramów i piecz w gofrownicy przez około 2 min 30 (w zależności od mocy urządzenia).
Wyjmij mini gofry i pozostaw do ostygnięcia. Rozpuść czekoladę z olejem kokosowym i zanurz w niej jedną stronę gofra. W razie potrzeby użyj drewnianego szpikulca. Schłodzić gofry przez 30 minut.
A teraz twoje mini gofry czekoladowe są gotowe!
Obserwacje
Z 12 porcji otrzymasz 24 mini gofry.
 
 Można je również podawać bez dodatków lub z ulubionym smarowidłem lub dżemem!
Odżywianie
            za 1 porcję / na 100 g
        
    
				 Kalorie: 247Kcal
			
		- Węglowodany: 25.5g
 - Tłuszcze: 13.7g
 - Tłuszcze nasycone: 7.9g
 - Białka: 4.2g
 - Błonnik: 2g
 - Cukry: 8.9g
 - ProPoints: 7
 - SmartPoints: 10
 
Informacje żywieniowe za 1 porcję (62g)
		
					
		
			Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
        





Oceń ten przepis