Cielęcina mediolańska eskalopka

zagłosuj teraz
Danie główne
łatwe
15 min
609 Kcal

Klasyk, który spodoba się zarówno młodszym, jak i starszym :-)

Składniki

2

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania10 min
  • Cielęcina mediolańska eskalopka - Przygotowanie krok 1W płytkim naczyniu wymieszaj bułkę tartą, parmezan, czosnek w proszku i suszoną pietruszkę, a następnie dopraw solą i pieprzem.
  • Cielęcina mediolańska eskalopka - Przygotowanie krok 2Do jednego talerza wsypać trochę mąki, a w drugim roztrzepać dwa jajka. Zanurz eskalopkę w mące, a następnie w roztrzepanych jajkach.
  • Cielęcina mediolańska eskalopka - Przygotowanie krok 3Na koniec obtocz w bułce tartej, aby dobrze pokryła całą eskalopkę.
  • Cielęcina mediolańska eskalopka - Przygotowanie krok 4Smażyć na rozgrzanym oleju na patelni na średnim ogniu przez około 5 minut z każdej strony.
  • Cielęcina mediolańska eskalopka - Przygotowanie krok 5A teraz sznycel mediolański jest gotowy!

Oceń ten przepis

Obserwacje

Alternatywy: ten przepis można przygotować z kurczakiem lub indykiem.

Więcej chrupkości: aby uzyskać bardziej chrupiący efekt, zanurz panierowane eskalopki w jajku po raz drugi, a następnie w bułce tartej.

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 609Kcal
  • Węglowodany: 62.1g
  • Tłuszcze: 15g
  • Tłuszcze nasycone: 5.3g
  • Białka: 53.6g
  • Błonnik: 4.2g
  • Cukry: 2.8g
  • ProPoints: 16
  • SmartPoints: 15
Informacje żywieniowe za 1 porcję (262g)
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: