Jak usmażyć stek mielony w frytkownicy powietrznej? Danie główne łatwe 2 min 10 minSkładniki: 2 steki mielone Sól Pieprz Oliwa z oliwek
Jak usmażyć pierś z kaczki na patelni? Danie główne łatwe 5 min 15 minSkładniki: 1 pierś z kaczki (około 400/450g) Sól Pieprz
Wołowina w sosie mafé (łatwa i wciąż smaczna wersja!) Danie główne łatwe 10 min 2 h 15 mSkładniki: 500 g duszonej wołowiny 2 słodkie ziemniaki (400 g) 50 cl wody 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 łyżki koncentratu pomidorowego 6 łyżek masła orzechowego...
Platany nadziewane rozdrobnionym mięsem i tartym serem Danie główne łatwe 40 min 1 h 45 mSkładniki: Mięso : 250 g boczku wołowego 2 ząbki czosnku 1 cebula Sól Pieprz Sos pomidorowy: 1 cebula 1 ząbek czosnku 1/2 czerwonej papryki, posiekana 2...
Hamburger w stylu sloppy joes Danie główne łatwe 20 min 20 minSkładniki: Sos: 75 ml ketchupu 1 łyżeczka sosu worcesterchire (lub sosu sojowego) 1 łyżeczka octu balsamicznego 1 łyżeczka musztardy dijon 230 ml sosu...
Klopsiki z wołowiną i parmezanem Danie główne łatwe 15 min 10 minSkładniki: Ilość na 13 klopsików: 300 g mielonej cielęciny świeża pietruszka 30 g parmezanu 1 jajko 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka oliwy z...
Klopsiki cielęce nadziewane serem mozzarella Danie główne łatwe 20 min 20 minSkładniki: 55 ml mleka 1 łyżka bułki tartej 200 g mielonej cielęciny 50 g mielonej wieprzowiny 1 jajko 1 ząbek czosnku 25 g parmezanu 1 łyżeczka soli 9 małych...
Szaszłyki wołowe yakitori z serem Pierwsze danie łatwe 15 min 4 minSkładniki: 8 plastrów carpaccio wołowego 1 kostka sera Emmental (250 g) Sos yakitori : 75 ml sosu sojowego 75 ml wody 65 g brązowego cukru 25 ml octu ryżowego...
Pieczony filet mignon wieprzowy - perfekcyjna obróbka krok po kroku Danie główne łatwe 10 min 53 minSkładniki: 1 polędwiczka wieprzowa (400 g) 800 g ziemniaków 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz 2 gałązki świeżego rozmarynu 10 g masła 10 cl...
Jak ugotować stek mielony? Danie główne łatwe 2 min 2 minSkładniki: 1 mielony stek wołowy (około 100 g) Gałka masła (lub mżawka oleju) Sól Pieprz
Burger wołowy Danie główne łatwe 10 min 20 minSkładniki: Mięso : 250gr wołowiny 1 cebula (posiekana) 50 g bułki tartej 1 jajko Sól Pieprz Zioła prowansalskie Przygotowanie burgera : Sałatka Cebula Pomidor...
Łatwy przepis na blanquette de veau Danie główne łatwe 25 min 2 hSkładniki: 500 g cielęciny sauté 3 marchewki 200 g pieczarek 1 cebula (1 duża lub 2 małe) 2 łyżki mąki 15 cl białego wina 1 bukiet garni 1 kostka rosołowa 100...
Wołowina bourguignon Danie główne łatwe 20 min 3 hSkładniki: 500 g podudzia wołowego 2 cebule 2 marchewki 1 bukiet garni 75 cl czerwonego wina 100 g boczku 1 ząbek czosnku 100 g pieczarek sól pieprz
Samoussas z wołowiną Danie główne łatwe 25 min 15 minSkładniki: 8 arkuszy ciasta francuskiego 350 g mielonej wołowiny 1 cebula 100 g groszku 3 łyżki sosu sojowego sól pieprz curry imbir świeża kolendra olej do...
Bündnerfleisch lub suszona wołowina Przekąska łatwe 20 minSkładniki: 500 g chudej wołowiny (polędwica) 1 kg sól gruboziarnista pieprz Zioła prowansalskie
Burger edmonda Danie główne łatwe 15 min 15 minSkładniki: 1 bułka do burgera 1 cebula 1 stek mielony w stylu rzeźnika szczypiorek 1 plaster sera raclette 2 plastry boczku wieprzowego 1 łyżeczka musztardy...
Szybki i łatwy stroganow wołowy Danie główne łatwe 20 min 20 minSkładniki: 300 g steku z rumsztyka 2 łyżki mąki 1 łyżka papryki 1 cebula 200 g pieczarek 1 ząbek czosnku 15 cl wody 1 kostka rosołowa 1 łyżka koncentratu...
Pierś z kaczki i sos z kawałkami trufli Danie główne łatwe 15 min 30 minSkładniki: 2 piersi z kaczki 1 łyżka tłuszczu z kaczki 1 cebula 1 łyżka mąki 10 cl białego wina 20 cl wywaru z kurczaka 6 g połamanych trufli
Podroby cielęce z smardzami Danie główne średnie 10 min 25 minSkładniki: 300 g podrobów cielęcych 1 szalotka 200 g smardzów 8 cl śmietany 1 łyżka mąki sól pieprz
Tatar wołowy Danie główne łatwe 20 minSkładniki: 300 g mielonej wołowiny 1 cebula 25 g kaparów 50 g korniszonów 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka ketchupu sól pieprz 3 żółtka
Ruloniki bündnerfleisch z chavroux Przekąska łatwe 15 minSkładniki: 8 plastrów Bündnerfleisch 100 g świeżego sera koziego typu Chavroux świeży szczypiorek