Samoussas z wołowiną
zagłosuj teraz
Chrupiący przepis na przystawkę lub danie główne, na przykład z mieszanką sałat.
Składniki
15
Przygotowanie
Czas przygotowania25 min
Gotowania15 min
Na patelni zrumienić cebulę na oliwie z oliwek i dodać mięso.
Następnie dodaj przyprawy do smaku, uważając, aby nie dodać zbyt dużo imbiru.
Gdy mięso zacznie się gotować, dodać groszek i sos sojowy. Gotować przez kilka minut, aż płyn odparuje.
Na koniec dodać posiekaną kolendrę, wymieszać i zdjąć z ognia.
Ułóż arkusze ciasta francuskiego jeden na drugim i przekrój na pół. Nałożyć odrobinę nadzienia na jedną połowę i złożyć wzdłuż na pół.
Złóż w trójkąty i uformuj samoussę. Gdy dojdziesz do końca, wsuń pozostały liść pod zagięcie, aby przytrzymać samoussę na miejscu.
Smażyć na oleju na złoty kolor.
A teraz twoje samoussas są gotowe!
Obserwacje
Alternatywy: ten przepis można przygotować z kurczakiem lub krewetkami :-)
Pieczenie: Możesz upiec swoje samoussas w piekarniku, smarując je oliwą z oliwek lub roztopionym masłem przed pieczeniem. Piecz przez 10 do 15 minut w temperaturze 180°C, aby uzyskać chrupiące samoussas!
Podawanie: idealny będzie sos słodko-kwaśny!
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 128Kcal
- Węglowodany: 9.8g
- Tłuszcze: 6.9g
- Tłuszcze nasycone: 1.8g
- Białka: 6g
- Błonnik: 1.1g
- Cukry: 0.8g
- ProPoints: 3
- SmartPoints: 4
Informacje żywieniowe za 1 porcję (51g)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:



Oceń ten przepis